FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tovább zöldül Szeged

Zöldterületekben és fákba egyre gazdagabb Szeged. Százhatvankétezer lakosú városunkat közel 80 ezer fa hűsíti, zöldíti, azaz két szegedire jut egy fa. Ebben elsők között vagyunk a hazai nagyvárosok sorában. Az idén ősszel tovább gyarapodik a város faállománya. A következő hetekben – ha az időjárás is engedi – több mint háromszáz fát ültetnek el városszerte a környezetgazdák.

Szeged közgyűlése idén 93 és fél millió forintot biztosított a költségvetésben fatelepítésre és védelemre.

A közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága a napokban döntött arról, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ebből a keretből 304 jó „várostűrő képességű” faiskolai díszfát telepítsen Szeged 147 pontján. 

A faültetésre előzőleg meghívásos pályázatot írtak ki, a négy ajánlattevő közül a szegedi környezetgazdák vállalták legjobb áron, összesen 14 millió 722 ezer 344 forintért az idei őszi fatelepítést.

A tervek szerint lesz, ahol csak egy-két fát pótolnak, de több helyen kisebb ligeteket is kialakítanak. 

Ilyen a Czékus utca, ahová tizenhárom virágos kőrist telepítenek. A Korányi fasori klinikák előtt hét vörös tölgyet ültetnek, a Holt-Maros sétányra nyolc keskenylevelű kőris jut, a Verbéna játszótér melletti zöld területre pedig tíz korai juhar.

Ezen kívül egy-két fát a város több mint 140 pontján pótolnak vagy ültetnek el.

forrás: szeged.hu 10-27

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Véderdőt telepített a Nestlé

Következő cikk

Debreceni kézilabdások faültetése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…