FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Életfa program – Szentes

A Tóth család egy tulipánfát választott. Fotó: Majzik Attila

Csaknem három évtizedes hagyománya van a városban az életfák átadásának: minden évben tavasszal és ősszel facsemetékkel és oklevéllel köszöntik az azt megelőző félévben született szentesi gyerekeket. Az idei faosztáson ötféle csemete közül választhattak a családok: japánfűz, mezei juhar, díszcseresznye, amerikai tulipánfa és szomorú barkafűz várt gazdára.

A Tóth család egy tulipánfát választott a legifjabb családtag, a fél éves Tivadar tiszteletére. 

Gátőrként dolgozom, ezt a kis fát is a gátőrháznál fogjuk elültetni  – mesélte Tóth István. A kis Tivadar fája nem lesz egyedül, nővére, Tamara születése után diófát ültetett a család. 

Közösen fogjuk majd ezt a fát is gondozni. Tamara is szokott segíteni: összeszedi a leveleket és öntözi a fákat  – tette hozzá a családfő.

Mint az életfák átadásán Szabó Zoltán, Szentes polgármestere rámutatott, ez a program több egy egyszerű faültetésnél. 

Ez a kezdeményezés sokkal messzebb mutat annál, minthogy egy-egy kertben vagy közterületen elültetett fa jobbá teszi a levegőt vagy árnyékot ad. Sokkal inkább azt a célt szolgálja, hogy azoknak a gyerekeknek, akik most egy életfával gazdagodnak, a városhoz való ragaszkodást, az ide tartozást is szimbolizálják. Ha egy fát elültetünk, akkor az évek során látjuk, hogyan ereszt gyökeret, hogyan fejlődik, hogyan teljesedik ki. Mindezt szeretnénk majd látni saját gyermekeinkben is  – fogalmazott a polgármester.

forrás: DÉLMAGYAR

Előző cikk

Tavaszi nagytakarítás - országszerte

Következő cikk

A Soproni Egyetemen találkoztak az európai erdészeti felsőoktatás szereplői



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések