FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Dezeen Awards 2023

Az immár hatodik éve megrendezett Dezeen Awards a világ legjobb építészetét, belsőépítészetét és dizájnját ünnepli, és a nemzetközi design kiválóság mércéjévé vált.

Idén a Dezeen Awards a Bentley Motors kiemelt támogatásával indult, a márka a Dezeen-nel együttműködve támogatja és inspirálja a formatervező tehetségek következő generációját, valamint támogatja a formatervezési kiválóságot és a fenntartható megoldásokat.

A fenntarthatóság kulcsfontosságú minden kategóriában

A kategóriáinkat 2023-ra átdolgoztuk, és mostantól 39 projekt kategóriában lehet nevezni az építészet, a belsőépítészet, a formatervezés és a fenntarthatóság területén.

Ebbe kilenc új díj is beletartozik, amelyek közül három a fenntarthatósági kategóriák közé tartozik, és a fenntartható felújításokat, fenntartható építési termékeket és anyaginnovációkat díjazza. Mostantól minden kategóriában több információt kérünk arról, hogy a projektek hogyan hatnak az emberekre és a bolygóra.

A 39 projektkategória győztesei egymással mérkőznek meg, hogy megkoronázzák az év négy átfogó projektjének egyikét az építészet, a belsőépítészet, a formatervezés és a fenntarthatóság területén.

Az “Év Új Tervezői” díjra lehet jelölni

Hat Designers of the Year-díj is újdonság a 2023-as évben. Ezek az építészet, a belsőépítészet és a formatervezés vezető feltörekvő és befutott neveit fogják ünnepelni. Ezekre a díjakra azonban csak jelöléseket lehet megadni, és zsűritagjaink szűkített listát készítenek a nevekről – ezekre a díjakra tehát nem lehet nevezni.

A Bentley-vel partnerségben bevezetjük a Bentley Lighthouse Awardot is. Ezt a díjat olyan személynek vagy szervezetnek ítélik oda, aki vagy amely átalakító módon járult és járul hozzá az építészeti és tervezési iparághoz, és ezen keresztül egy jobb világ megteremtésére törekszik. Ezt a díjat szintén csak jelölés útján lehet elnyerni.

“A design és az építészet jövője még soha nem volt ennyire izgalmas”

A Bentley a Dezeen-nel kötött hároméves partnerség részeként főtámogatóként csatlakozik a rendezvényhez.

“Nagyon örülünk, hogy a Bentley-vel dolgozhatunk együtt a Dezeen Awards és a szélesebb értelemben vett Dezeen márka keretében” – mondta Claire Barrett, a Dezeen Awards vezetője. “Mindkét márkát szilárdan alátámasztja az innováció iránti elkötelezettség, és hisznek a design erejében, amely segít korunk korszakalkotó problémáinak kezelésében.”

“A Dezeen Awards lehetővé teszi számunkra, hogy reflektorfénybe állítsuk a design közösséget, és díjazzuk azokat, akik élen járnak a területen és a változást sürgetik” – tette hozzá.

A Bentley a Dezeen Awards főszponzora

Steven De Ploey, a Bentley globális marketingvezetője elmondta: “Soha nem volt még ilyen izgalmas a design és az építészet jövője, és örülünk, hogy a Dezeen-nel együttműködve az élen járhatunk, hogy támogassuk azokat a globális kreatívokat, akik a design és az épített környezet révén átalakító élményeket igyekeznek nyújtani”.”

“A dizájn és az innováció iránti szeretetünk továbbra is kifejeződik autóinkban, de a Bentley Home és a Bentley Residences is” – tette hozzá.

A sztárokból álló zsűri

A pályaműveket az iparág vezető szakembereiből álló, sokszínű zsűri fogja elbírálni, amely 90 építészből és tervezőből áll a világ minden tájáról. A korábbi zsűritagok között volt már Amanda Levete és Norman Foster építészek, Thomas Heatherwick tervező és Es Devlin színpadtervező. A 2023-as zsűritagokat a jövő héttől jelentjük be.

Ha elsőként szeretne értesülni róla, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Micha Weidmann tervező merész új grafikai arculatot készített a Dezeen Awards 2023 számára. Az elkövetkező napokban egy cikket teszünk közzé, amelyben többet is kifejtünk róla.

szerk/ford: Tóth János, forrás: dezeen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

JESZ alapképzések ütemezése

Következő cikk

Minden igénylő önkormányzathoz eljutott a szociális tűzifa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések