FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fafodrászok Budapesten

Tevékenységüknek hála január óta közel 4000 fa koronája lett formára igazítva Budapesten! A koronaalakító metszések alapvető célja a stabil, fajra jellemző koronaszerkezet kialakítása, de a városi kertészkedésnél ezen felül egyéb tényezőkre is oda kell figyelnünk, mint például az közlekedési űrszelvények biztosítása.

Azok a fák kaptak most „fodrászolást”, amelyeket 3-5 éve ültettünk, ugyanis ekkor még nem erősödnek meg a koronaalakítás szempontjából kedvezőtlen irányba növekedő vesszők, de még nem is okozunk nagy kárt az alakító metszéssel.

A munkával az időjárási viszonyokhoz igazodtunk: -5 fok alatt nem végeztünk beavatkozást, nehogy a hideg kárt tegyen a kis fákban, de a vegetációs időszak előtt be kellett fejeznünk a metszést. A szűk időkeret dacára is eredményesek voltunk, terveink szerint a vegetációs időszak végeztével folytatjuk a munkát.

forrás: FŐKERT fb bejegyzés

Előző cikk

Új LIFE pályázat a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumban

Következő cikk

Erdőtakarításra készülő vadászok



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések