FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Graboplast növekedés

Mintegy tíz százalékkal, 21,7 milliárd forintra növelte árbevételét 2022-ben a Graboplast Zrt., amelynek adózott eredménye 130 millió forint lett – közölte a győri székhelyű padlóburkolatokat gyártó vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a Graboplast 2021-ben 19,7 milliárd forint árbevételt ért el. Adózott eredménye 2021-ben 362 millió forint volt, 232 millió forinttal több, mint tavaly.

A tájékoztatás szerint üzemi eredménye tavaly 1,4 milliárd forint lett, amely a céginformációs adatok szerint 506 millió forinttal nőtt 2021-hez képest. A közleményben a vállalat azt írta, hogy a Győrben, Tatabányán és Kecskeméten termelő vállalat a tavalyi év kedvezőtlen külső környezete ellenére érte el az eredményét.

Részletezték, hogy főként az orosz-ukrán háború miatt jelentkező logisztikai nehézségek, az emelkedő energiaárak, valamint a tavalyi év első felét meghatározó jelentős fa alapanyaghiány miatt jelentkező áremelkedés kedvezőtlenül hatottak a gazdálkodásra. A társaság stabil működés mellett ellensúlyozni tudta a kihívásokat, tovább erősítve piaci pozícióit a speciális padlógyártás területén.

A Graboplast padlóit öt kontinensen közel száz országban használják, így árbevételének mintegy kilencven százaléka az exportpiacokon keletkezik. Az eredményes működés egyebek mellett annak is köszönhető, hogy a koronavírus-járványt követően tavaly sok piac újra megnyílt, a sport- és showpadló értékesítés területén pedig jelentősen nőtt a kereslet.

A közleményben emlékeztettek, hogy az idei év elején új vezérigazgató érkezett a vállalathoz. Ivan László egyik fő célkitűzése a vállalati érték növelése, amelyet a társaság általános stratégiájának frissítésével, valamint a vállalat fenntartható növekedési pályára állításával kíván elérni.

Ennek jegyében Ivan László a Grabo Start elnevezésű stratégiai fejlesztési folyamatot a cég teljes működésére ki kívánja terjeszteni az idei év során. A folyamatok részeként a vállalat egyebek mellett új kontrolling rendszert vezet be és új ügyviteli rendszerrel támogatja a gyorsabb és átláthatóbb vállalati működést.

A Graboplast Zrt. a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt, mint a sport-, közületi-, design- és járműipari padlók. A vállalat mintegy 550 embert foglalkoztat.

forrás: KISALFÖLD

Előző cikk

KSH: fogyasztói árak +25,2%-on

Következő cikk

Faültetésekkel zöldül Seregélyes



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések