FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újrafényezhető Parketta Program

A FEP (Európai Parketta Szövetség) Parquet Refinishable Programja egy önkéntes tanúsítási program, amelynek célja, hogy azonosítsa azokat a parkettatermékeket, amelyek kopó/felső rétege elég vastag ahhoz, hogy újrafényezhetők legyenek, és létrehozza a tanúsítottan újrafényezhető parkettatermékek listáját, hogy segítse a gyártókat, forgalmazókat, specifikálókat és végfelhasználókat a döntéshozatali folyamatokban.

A cél az olyan parketta népszerűsítése, amely a legalább 2,5 mm-es tömör fa fedőrétegnek köszönhetően legalább kétszer újrafényezhető. A FEP ezzel a kezdeményezéssel a parketta ezen előnyét kívánja hangsúlyozni más padlóburkolatokkal szemben. A parketta hosszú élettartamú fatermék, amelynek tartóssága felújítással meghosszabbítható. Az újrafényezés lehetővé teszi a felújítást a szín és a stílus frissítését is. Erre a lehetőségre szeretnénk felhívni a fogyasztók figyelmét.

Ezt a programot az NWFA – a National Wood Floors Association – észak-amerikai kollégáinkkal együttműködve dolgoztuk ki, akik nemrégiben indították el az NWFA Engineered Wood Flooring Refinishable Programot.

A nemzetközi norma ösztönzése érdekében a két program összehangolódott.

További részletek a “FEP Újrafényezhető Parketta Program” című dokumentumban találhatók.

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a kezdeményezés, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

szerk/ford: Tóth János, forrás: FEP

Előző cikk

Dél-Korea a faépítést támogatja

Következő cikk

Halálos erdei baleset Viszákon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…