FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

K&H állatbarát ligetek pályázat

A K&H évek óta kiemelt gondot fordít arra, hogy szerteágazó társadalmi kezdeményezésekkel hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre, és tegyen azért, hogy bolygónk élhető maradjon a jövő generációja számára is.

A nagy népszerűségnek örvendő K&H hűsítő ligetek után 2023-ban továbbfejlesztjük programunkat, és elindítjuk a K&H állatbarát ligetek kezdeményezést, amelynek hármas célja, hogy változatos növényekkel és állatlakhelyekkel növelje a zöld felületet, támogassa a biodiverzitást a köznevelési intézmények udvarán, valamint formálja a gyermekek környezetvédelmi szemléletét.

A programra pályázat útján jelentkezhetnek a magyar általános iskolák, középiskolák és óvodák.

Minden nyertes pályázó udvarán 4 fát és 20-24 cserjét ültet el a 10 millió Fa Alapítvány 2024. február és július 15. között. A növényeken kívül 2 madárodút, 1 madáritatót és 1 madáretetőt helyeznek ki a 10 millió Fa Alapítvány szakértői. A pályázaton tervezetten 30 intézmény nyer.

Az állatokat rovarbarát növényekkel, madárodúkkal, -etetővel, -itatóval és sünlakhellyel csalogatjuk a ligetbe. Így egy változatos kis zöld oázis jöhet létre az intézmények udvarán, a gyerekek pedig a növények jótékony hatásait mellett az állatokat is közelebbről megfigyelhetik.

A pályázatra 2023. november 24. és 2024. január 25. között lehet jelentkezni, a pályázati adatlap kitöltésével.

A nyertes intézmények udvarán 2024. március és július között hozzuk létre a K&H állatbarát ligeteket. Emellett edukációs anyagokkal is segítjük a pedagógusokat, hogy a biodiverzitást középpontba helyezve még jobban megismerkedhessenek a gyerekek az állatok, növények és emberek együttélésének fontosságával.

Kérjük, jelentkezés előtt olvassa el a pályázati kiírást!

pályázati dokumentumok

forrás: K&H / 10 millió Fa

Előző cikk

Faültetés, vagy nemültetés?

Következő cikk

Erdő van, volt és lesz!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések