FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Osztrák fűrészáru/fűrészrönk árindexek

Az Osztrák Faipari Szövetség az árindexeket a hónap 15. napja körül, 1,5 hónapos késéssel teszi közzé. Maga a szövetség nem vesz részt az adatok gyűjtésében vagy feldolgozásában, és következésképpen nem vállal semmilyen felelősséget vagy garanciát a közzétett adatok pontosságáért.

Fűrészrönk-index (fenyő) – PIROS VONAL

A mindenkori havi érték a súlyozott átlagár (mennyiségi súlyozással) az összes résztvevőre és az összes választékra (lucfenyő, erdei fenyő, vörösfenyő stb. – általában kéreg nélkül), az összes minőségre és az összes beszerzési forrásra (import és belföldi) vonatkozóan. Az aktuális hónap értéke osztva a kezdő hónap értékével (01/2001) adja a havi indexet.

Ez az index a teljes osztrák piac mintegy kétharmadát fedi le.


Fűrészáru index (fenyő) – KÉK VONAL

A vonatkozó havi érték a harmadik félnek történő összes értékesítés súlyozott átlagára (mennyiséggel súlyozva), beleértve a kapcsolt vállalatoknak történő szállítást, valamint a belső feldolgozást is, valamennyi résztvevőnél a “friss”, “száraz”, “gyalult” választékra vonatkozóan. Az aktuális hónap értéke osztva a kezdő hónap (01/2001) értékével a havi indexet adja.

Ez az index a teljes osztrák piac mintegy kétharmadát fedi le.

A benchmarking-rendszert a kartelljog alapján vizsgálták. A résztvevő vállalatok száma és az aggregáció mértéke miatt nem lehet következtetéseket levonni az egyes vállalatok piaci magatartására vonatkozóan. Ezért az adatcserével szemben a versenyjog alapján nincs kifogás.

Az adatok kezelését egy adótanácsadó cég végzi, azaz az adatokat a GDPR hatályán túlmenően szakmai titoktartás védi.

Maga az Osztrák Faipari Szövetség nem vesz részt az adatok gyűjtésében vagy feldolgozásában, és következésképpen nem vállal semmilyen felelősséget vagy garanciát a közzétett adatok pontosságáért.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Holzindustrie.at

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 173., 2023/15.

Következő cikk

A "Környezetbarát játékok" könyvhöz mecénások kerestetnek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések