FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

5 rövid hír Ausztria fapiacáról

A német nyelvterületen évtizedek óta ismert, neves, rangos osztrák HolzKurier/TimberOnline faipari hírportál 5 híradásának egy-egy mondatát osztjuk meg a FATÁJ olvasóival.

A szakadék szélesedik – a fűrészáru árának megfordulása ellenére

Januárban tovább nőtt a különbség az osztrák rönk és fűrészáru árai között. A fűrészáru árindexe 6 százalékponttal emelkedett, a fűrészrönké azonban ennél jelentősebb, 11 százalékpontos növekedést mutatott.

A fűrészpor ára történelmi csúcsáról zuhant le

A fűrészpor ára a 2022-es meredeken emelkedő tendencia után januárban meredeken csökkent, azonban jóval a tavalyi év azonos hónapjában mért szint felett maradt.

Az osztrák pellet ára nagyot csökkent

Februárban a DACH-régióban tovább csökkentek a semleges pelletárak. A legnagyobb relatív csökkenést Ausztriában regisztrálták. Németországban a pellet ára 300 euró/tonna alatt van, míg Svájcban még mindig 400 euró fölött kell tonnánként fizetniük a vevőknek.

Több mint 3 millió köbméter tömör szerkezeti fűrészáru készült 2022-ben

2022-ben Ausztriában és Németországban tovább nőtt a tömör szerkezeti faanyag (KVH) termelése.

A szerkezeti faanyag (KVH) árai februárban emelkedtek

A február mind a szerkezeti sormintás fűrészáru, mind a ragasztott fa esetében áremelkedést hozott. A kereszttartós fűrészáru ára továbbra is erős nyomás alatt áll.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Timber-Online.net

Előző cikk

Módszertani támogatás szakoktatóknak

Következő cikk

Fabunió meghívó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések