FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fűrészáru/hengeresfa árindexek Ausztriában

Az indexeket a hónap 15. napja körül teszik közzé, 1,5 hónapos késéssel. Az aktuális hónap értéke osztva a kezdő hónap értékével adja a havi indexet (2001. január = 100). Ezek az indexek a teljes osztrák piac mintegy kétharmadát fedik le.

közzétéve: 2022. december 15.

Hengeresfa index (az ábra piros vonala)

A vonatkozó havi érték az összes résztvevőre és az összes választékra (lucfenyő, fenyő, fenyő stb. – általában kéreg nélkül), az összes minőségre és az összes beszerzési forrásra (import és belföldi) vonatkozó súlyozott átlagár (mennyiségi súlyozással). Az aktuális hónap értéke osztva a kezdő hónap értékével (2001. január) adja a havi indexet.

Ez az index a teljes osztrák piac mintegy kétharmadát fedi le.

Fűrészáru index (az ábra kék vonala)

A vonatkozó havi érték a harmadik feleknek történő összes értékesítés súlyozott átlagára (mennyiséggel súlyozva), beleértve a kapcsolt vállalatoknak történő szállításokat, valamint a belső feldolgozást is, valamennyi résztvevőnél a “friss”, “száraz” és “gyalult” választékra vonatkozóan. Az aktuális hónap értéke osztva a kezdő hónap értékével (2001. január) adja a havi indexet.

Ez az index a teljes osztrák piac mintegy kétharmadát fedi le.

A benchmarking-rendszert a kartelljog alapján vizsgálták. A részt vevő vállalatok száma és az összesítés mértéke miatt nem lehet következtetéseket levonni az egyes vállalatok piaci magatartására vonatkozóan. Ezért az adatcserével szemben a versenyjog alapján nincs kifogás.

Az adatok kezelését egy adótanácsadó cég végzi, azaz az adatokat a GDPR hatályán kívül szakmai titoktartás védi.

Az osztrák Faipari Szakmai Szövetség maga nem vesz részt az adatok gyűjtésében vagy feldolgozásában, és következésképpen nem vállal semmilyen felelősséget vagy garanciát a közzétett adatok pontosságáért. A megadott adatokhoz fűződő jogok kizárólag a Szövetséget illetik meg. A Fachverband der Holzindustrie írásbeli hozzájárulása nélkül tilos a kiadványt nyilvánosságra hozni vagy harmadik félnek továbbterjeszteni.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzIndustrie

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A jövő CO2-tároló épületei

Következő cikk

Boldog Karácsonyt és sikeres Új Évet!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések