FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PTE Zöld Egyetem Program

A Pécsi Tudományegyetem a legzöldebb hazai egyetemként nyitott, fogékony az ökológiai lábnyomot csökkentő újdonságok iránt, ezért is működik együtt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal – tájékoztatta hírportálunkat az intézmény.

Kiemelt szerepet kap a zöld filozófia fejlesztése és kiterjesztése, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése, affinitás minden ágazatban, hogy a fenntartható megoldások vertikálisan és horizontálisan elterjedjenek, kiemelten a Dél-dunántúli régió, valamint hazai és nemzetközi színtér természeti-, társadalmi- és gazdasági környezetében. A PTE Zöld Egyetem Program a szemléletformálás jegyében szem előtt tartja a fenntartható működési feltételek kialakítását.

A Pécsi Tudományegyetem és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság között létesített szoros együttműködés részben mederbe tereli, részben magasabb szintre emeli a közös munkát. Az együttműködés keretében többek között közös erdőtelepítési és faültetési program megvalósítása a cél, melynek nem csak a szemléletformálásban van kitüntetett szerepe, hanem jelentős lépés a levegőminőség védelem és a dekarbonizáció irányában is.

Az együttműködés további kulcselemét képezi a különféle közös akciók lebonyolítása, mint az önkéntes szemétgyűjtési akció szervezése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő erdőterületeken. Az együttes szervezésben történő események – mint amilyen a Föld Napja – esetén kiemelt fontosságú szerepet kap az erdők, vizes területek és árterek témájához kapcsolódó tudásközvetítés. A PTE a Madárbarát Egyetem kitüntető cím birtokosa, melyhez kapcsolódóan szintén közös kezdeményezések tervezése a cél.

forrás: TEOL

Előző cikk

Panelban élők tűzifa igénylése

Következő cikk

Greenside Podcast



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések