FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bonyhád egyre zöldebb

A Kränzlein Néptánc Egyesület táncosai lelkesen ültették a fákat szombaton a Föld napja alkalmából / fotó: Farkas Eszter

Nem unatkoztak a Kränzlein táncosai április 22-én sem. Míg a fiatalok egy kisebb csoportja a Bonyhádon megrendezett LDU Jugendkonferenz rendezvényén képviselte az egyesületet, addig a többiek a Föld napja alkalmából, fákat ültetettek.

– Az ültetés célja elsődlegesen természetesen a környezeti nevelés, a fenntarthatóságra való ösztönzés volt fiataljaink körében, de kiváló alkalmat biztosított a közösségi élet formálására is. A közös munka, a közös cél nagyon jó összekovácsoló erő, és mivel a fákat a Gyár utcai játszótér melletti füves közterületen ültették, ezért utána a még újdonságnak nevezhető park adott helyszínt a további közös kikapcsolódásra. 

Kivételesen nem a táncolásban fáradtak el, hanem az ültetés utáni asztalitenisz, tollaslabda, röplabda, foci biztosította a kellemes kimerülés érzését. A program tűzrakással és közös sütögetéssel zárult – tájékoztatta lapunkat Nagyné János Mónika, az egyesület táncoktatója.

– A faültetés a Kränzlein Néptánc Egyesület táncoktatója ötlete alapján valósult meg, mivel ő szervezte és bonyolította le a programot –mondta el Köhlerné Koch Ilona, a Bonyhádi Német Önkormányzat elnöke.

forrás: TEOL

Előző cikk

Újszülöttek fái Tiszafüreden

Következő cikk

Hűsítő liget Törökszentmiklóson



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések