FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tanulmány a városi faépítésről

Tanulmány készült a meglévő épületek felújításáról, átalakításáról, emeletráépítéséről és átépítéséről. A Német Bundestag Technológiaértékelési Hivatala megbízást adott egy rövid tanulmány elkészítésére a városi faszerkezetű építésről. A tanulmány pár hete letölthető.

Az olyan megatrendek, mint a növekvő urbanizáció, a demográfiai változások és a társadalom szerkezeti átalakulása befolyásolják a városok lakóterületi igényeit. A városokba áramló emberek egyre növekvő száma folyamatosan növekvő igényt támaszt a lakhatás iránt. A társadalmi együttélés új elképzelései és koncepciói szintén megváltoztatják a lakhatással szembeni igényeket. A városfejlesztés változó igényeire való rugalmas, gyors és ökológiailag fenntartható reagálás érdekében a faépítésben lehetséges moduláris építési módot lehet alkalmazni. A faépítés a városi építési területek újrahasznosításához is hozzájárulhat, hogy a telektartalékokat fejleszteni lehessen.

A rövid tanulmány célja az volt, hogy áttekintést adjon a városi faépítés kihívásairól és lehetőségeiről a többszintes fa magasházak és más nagyobb faépítési komplexumok vonatkozásában. A tanulmány elemezte a városi faépítés innovációs lehetőségeit. További hangsúlyt fektettek a szereplők és az értéklánc (a városi faépítés ún. ökoszisztémájának) leírására. A Faipari Információs Szolgálat a faipar más intézményei mellett a Technológiaértékelési Hivatallal is együttműködött.

A 144 oldalas német nyelvű kiadvány innen tölthető le.

forrás: KIT Karlsruher Instuitute für Technologie

Előző cikk

design LAB program negyedszer

Következő cikk

Irány az 55%! - ETS reform



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések