FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútortervezés mesterséges intelligenciával

Hollandiában az Ikea tervezői mesterséges intelligenciával együttműködve a lapos bútorok új koncepcióját alkották meg: a Couch in an Envelope-ot. A mindössze 22 kilós kanapé alumínium vázból és biológiailag lebomló, cellulózszövetből és micellás habból készült párnákból áll. Az összeszereléshez nincs szükség szerszámokra vagy csavarokra.

A koncepciót az Ikea által támogatott SPACE10 független kutató és tervező szervezet alkotta meg. A SPACE10 egyik jelentős megbízatása a környezetbarátabb bútorok létrehozása fenntartható anyagokkal. Különösen a kanapék gyakran nehezen újrahasznosítható anyagokból állnak – jegyzi meg a Gizmodo.

A Couch in an Envelope nem kapható, és egyelőre csak egy olyan gyakorlat, amelynek célja, hogy bemutassa a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket a fenntartható bútortervezésben.

szerk/ford: Tóth János, forrás: gizmodo

Előző cikk

Német fakereskedelem aktualizált keretrendszere

Következő cikk

Gyászhír - Zádor Oszkár [89]



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Mesterember leszek – kárpitos

Felvételről megtekinthető Mesterember leszek 2024.04.20-i adása! A kollégáink és tanulónk bemutatja a kárpitos szakmai szépségét, hasznosságát, szerteágazó jelenlétét…