FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lakberendező mesterséges intelligencia

A Coohom elindította az AIGC Solutiont, egy 3D-s térbeli tervezőszoftvert, amely a ChatGP-hez – az OpenAI által kifejlesztett mesterséges intelligens chatbothoz – hasonló algoritmust használ, hogy a felhasználó által közöl információk alapján 3D-s lakberendezési terveket készítsen.

Az AIGC, vagyis a mesterséges intelligenciával generált tartalom a tartalomgenerálás következő lépcsőfokának tekinthető a professzionálisan generált tartalom (PGC) és a felhasználó által generált tartalom (UGC) után.

“Amióta az AI rajzolási funkció tavaly beindult, az olyan iparágak, mint az építészet és a tervezés, fokozatosan elkezdtek kísérletezni az AI rajzolási képességekkel is” – magyarázta Cook Liao, a Coohom vezetője. “Rengeteg tervező használja már az olyan képgeneráló modelleket, mint a Stable Diffusion és a Midjourney az építészeti tervek részleteinek javítására.

“Továbbá, a Coohom AIGC Lab célja, hogy ‘Model-as-a-Service’ (MaaS) néven érje el a célt, amely sokkal erősebb Al képességeket biztosít, hogy szabadon és rugalmasan hozzon létre bármilyen teret, akár belső szobajelenetet, akár külső kertet, fancy éttermet vagy luxusvillát.””

A Coohom szerint az AIGC megoldás integrálható bármely számítógéppel segített tervezési (CAD) platformmal, valamint zökkenőmentesen szinkronizálható az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) vagy vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszerekkel. Lehetővé teszi az ember-gép együttműködést AI-algoritmusokkal, és nyílt API-integrációja a márkát szolgálja. A közösségi média marketing végrehajtását és megosztását is támogatja.

szerk/ford: Tóth János, forrás: PanelsFurnitureAsia

Előző cikk

Autonóm drónok leltároznak

Következő cikk

Mercer első nagy CLT projektje



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések