FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC minősített faipari szakképző

Észak-Olaszország fenyőfákkal borított hegyei között található egy olyan iskola, amely nem hasonlít a többihez – az ENAIP Trentino. Ez az első olyan középiskola, amely a PEFC minősítést kapott. Az intézmény bentlakásos, nappali tagozatos rendszerben faipari pályákra készülő diákokat oktat.

Az ENAIP Trentino az első szakközépiskola, amely PEFC minősítést szerzett! 

Az Észak-Olaszországban található, bentlakásos és nappali tagozatos szakközépiskola célja, hogy az erdészeti terméklánc folyamatának fontosságát tudatosan szem előtt tartó faiparosokat neveljen és képezzen.

“4 év alatt diákjaink képesek lesznek a teljes gyártási folyamatot irányítani és koordinálni: a projektektől a bútor megvalósításáig, a nyersanyagoktól a vállalati szervezetig” – mondta Giada Cristina Mearns, az iskola koordinátora. 

Az iskola minden döntését a PEFC irányelvei vezetik: csak helyi és PEFC tanúsítvánnyal rendelkező fával dolgoznak a laborokban, a tanúsítvány pedig segít abban, hogy felelős munkásokat és polgárokat neveljenek, akik képesek fenntartható anyagokat használni, és tudatában vannak az erdők jövőjében betöltött szerepüknek.

A tanúsított vállalatok közötti együttműködés létrehozása és a főként helyi PEFC faanyag vásárlása gazdasági és társadalmi előnyöket biztosított az iskolának, és fontos hálózatot hozott létre az ágazat számára.

forrás: WOODCircle

Előző cikk

+52 = design szék akácból is

Következő cikk

Magas büntetési tétel – csökken a falopások száma



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések