FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Romsilva karácsonyfa kínálata

Románia: az állami erdészet több mint 20 ezer karácsonyfát kínál eladásra: ezüst-, és lucfenyőt, 15 és 35 lej közötti áron. A 3 méternél nagyobb fák különleges megrendelésnek számítanak.

A Romsilva csütörtökön jelentette be, hogy több mint 20 ezer karácsonyfát értékesít a téli ünnepek alatt, ezek 3 méteresnél kisebb ezüst-, és lucfenyők, amelyeket 15 és 35 lej közötti áron az erdészeti hivatalokban lehet majd megvásárolni.

A 24 796 karácsonyfából, amelyek az állami erdészeti hivatalokon keresztül kerülnek forgalomba, 17 569-et a Romsilva erdészeti faiskoláiban termelnek, 7 227 pedig az engedélyezett erdészeti munkálatokból, erdőgyérítésekből származik – áll az állami erdészet csütörtöki sajtóközleményében.
Az erdészeti igazgatóságok prioritásként kezelik a lakosság igényeit, csak a többletet adják el a cégeknek.

fotó: Romsilva facebook oldala

A Romsilva 3,13 millió hektár állami tulajdonban lévő erdőt kezel, ami az ország erdeinek mintegy 48 százaléka, és mintegy egymillió hektárnyi, más tulajdonban lévő erdőben nyújt erdészeti szolgáltatásokat. A Romsilva emellett 22 nemzeti és állami parkot és 12 állami ménest is kezel. Az összes állami tulajdonú erdő 80 százaléka rendelkezik nemzetközi szabványoknak megfelelő erdőgazdálkodási tanúsítvánnyal.

forrás: Maszol.ro

Előző cikk

KSH – átlagkereset Magyarországon

Következő cikk

Agrárerdészet - új kiadványStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…