FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Romsilva új vezetője

Románia: a Romsilva Nemzeti Erdészeti Igazgatóság (RNP) igazgatótanácsa négy hónapos ideiglenes megbízatással Marius Dan Sîiulescut nevezte ki az intézmény élére.

Az AGERPRES-hez kedden eljuttatott Romsilva-közlemény szerint az új főigazgató kinevezésére azt követően került sor, hogy Daniel Nicolăescu főigazgatói mandátuma lejárt.

A 47 éves Marius Dan Sîiulescu 2000-ben szerzett diplomát a brassói “Transilvania” Egyetem Erdészeti és Erdészeti Üzemeltetési Karán, valamint 2008-ban a bukaresti “Spiru Haret” Egyetem Számviteli és Menedzsment Informatikai Karán.

Erdészeti pályafutását a Balcesti Erdészetnél kezdte körzeti főnökként, majd a Romani Erdészetnél töltött be vezetői pozíciókat, ahol az erdőfelújításért, a beruházásokért, a munkahelyi biztonságért és egészségvédelemért volt felelős, valamint a Băbeni Erdészetnél töltött be vezetői pozíciókat. Sîiulescu a Valcea Erdészeti Igazgatóság munkatársai között is dolgozott, 2023. áprilisától pedig a Valcea Erdészeti Igazgatóság igazgatója.

Az RNP Romsilva 3,13 millió hektár állami tulajdonban lévő erdőt kezel, ami az ország erdeinek mintegy 48%-a, és mintegy egymillió hektárnyi, más tulajdonban lévő erdő esetében nyújt erdészeti szolgáltatásokat. Valamennyi állami tulajdonú erdő rendelkezik nemzetközi szabványoknak megfelelő erdőgazdálkodási tanúsítvánnyal.

forrás: AGERPRES 01-16

Előző cikk

Nem minden zöld, amiről azt állítják

Következő cikk

Még tart a szociális tűzifaprogram



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések