FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újdonságok készház gyártóknak

A BDF Update segítségével a Német Készházépítők Szövetsége tájékoztat a támogató tagvállalatainak újdonságairól.

Zehnder
Fehér könyv a Zehndertől az egészség, az energiahatékonyság és a kényelem összehangolásáról
BDF – Mi az optimális beltéri klíma? A Zehnder (Lahr) a “Fenntartható élet” című új fehér könyvben foglalkozik ezzel a kérdéssel. A beltéri klímaszakértő a modern lakóépületek fogyasztói igényeivel foglalkozik: Egészség, energiahatékonyság és kényelem. A Zehnder célja, hogy a szellőzés és a léghőmérséklet-szabályozás kombinált rendszerével fenntartható egyensúlyt teremtsen ezen igények között.
www.zehnder-systems.de/de/news-detail-page-de/nachhaltiges-wohnen-mit-zehnder

Viessmann
Sikeresen megbirkózik az energiafordulat kihívásaival: nagyszabású minőségi kampány a Viessmann-nál
BDF – A Viessmann (Allendorf/Eder) az idei év óta nagyszabású képzési kampánnyal küzd a szakképzett munkaerőhiány és a strukturális átalakulás ellen. 2023 végéig a Viessmann Climate Solutions több mint 1000 munkatársa 10 európai országban megkezdi a “jövő készségeinek” szisztematikus kiépítését – a képzések és továbbképzések 2024-ben bővülnek.
www.viessmann.de

Somfy
Új irány a Somfy márka SIMU számára 2024-re
BDF – A SIMU, a Somfy csoport (Rottenburg am Neckar) napellenző és épületnyitó rendszerek meghajtási és vezérlési technológiájával foglalkozó márkája 2024-re új irányt vesz. Az ipari ügyfeleknek nyújtott támogatási, képzési és szolgáltatási kínálat kibővül, valamint modern márkalogó és egységes vállalati arculat kerül bevezetésre. Az innovatív termékek mellett a SIMU személyre szabott megoldásokkal is tud pontokat szerezni.
www.simu-antriebe.de

SEMA
A SEMA körüli építőipari szoftvercsoport “BuildTec Software Group” néven folytatja növekedését.
BDF – A Bregal Unternehmerkapital befektetési társaság bejelentette a BuildTec Software Group megalapítását. Az építőipari szoftvercsoporthoz tartozik a wildpoldsriedi SEMA is. A BuildTec az építőipari ERP, a faépítés, a lépcsőházépítés és a lemezfeldolgozás (bádog) területén kínált megoldásaival az építőipari értéklánc számos központi területét lefedi. Ezenkívül a dán E-Komplet szoftverszolgáltató vadonatúj tag.
www.sema-soft.de

Schneider Electric
A Schneider Electric új kombinált és túlfeszültség-levezetőket mutat be az épületek számára.
BDF – A Schneider Electric (Ratingen) technológiai csoport öt új villám- és túlfeszültség-védelmi terméket mutat be. Ezek: három új kombinált és két új túlfeszültség-levezető. Az új védőeszközöket a közvetlen és közvetett villámcsapásoknál a nagy kisütési kapacitás jellemzi. A moduláris felépítés hatékony, idő- és költséghatékony telepítést és karbantartást tesz lehetővé.
www.se.com

Knauf
Több mint 500 szakmabeli résztvevő a 2023. évi digitális Knauf Partner Napokon
BDF – “Partnerek a párbeszédben” címmel novemberben digitális formában zajlott a Knauf Partner Days (Iphofen). A Knauf szakkereskedőknek szóló partnerprogramjának több mint 500 résztvevője követte az eseményt. A szakértők a Knauf stúdiójából élőben számoltak be az aktuális piaci fejleményekről, a szakpolitikai helyzetről és az ebből adódó kihívásokról, valamint a közös piacfejlesztés lehetőségeiről.
www.knauf.de/profi/wir-bei-knauf/presse/zusammen-chancen-ergreifen

James Hardie
Sikeres James Hardie faépítési napok 2023 Biberachban és Bad Grundban.
BDF – A James Hardie (Düsseldorf) vállalat nagyon elégedett volt a 2023-as Faépítési Napokkal, amelyeket első alkalommal két helyszínen, Biberachban és Bad Grundban rendeztek meg. Építészek, mérnökök, vállalkozók és az ács- és faépítő cégek vezetői a tűzvédelemre és a sorozatos felújításra összpontosító előadásokat hallgattak meg, és a gyakorlat és a kutatás keverékét tapasztalták meg, beleértve a hálózatépítést is.
www.jameshardie.de

Hager
Idő- és költségelőnyökkel: előre bekötött volta kis elosztók a Hager-től.
BDF – A nagy rendelésállomány és a szakképzett munkaerő érezhető hiánya idején a gyors telepítési megoldások keresettek. Ezért a Hager (Blieskastel) mostantól a volta kiselosztók előre bekötött változatait is kínálja. Összesen hat változat áll rendelkezésre, nevezetesen 4 és 5 soros elosztók, egyenként süllyesztett, üregfalas és felszíni (falon kívüli) kivitelben. Mindegyikhez tartozik túlfeszültség-védelem és egy fővezetéki leágazó terminál is.
hager.com

Glatthaar Keller
A Glatthaar Keller legnagyobb és legmodernebb gyártóüzemének alapkőletételi ünnepsége.
BDF – A bajorországi Günzburgban (Schramberg-Waldmössingen) zöld utat kapott a Glatthaar csoport eddigi legnagyobb és legmodernebb előregyártott beton üzemének építése. A “Glatthaar Starwalls” márkanév alatt 2024 novemberétől 250 méter hosszú csarnokban infrastrukturális építkezésekhez, kert- és tájépítészethez, valamint lakó- és kereskedelmi építkezésekhez használt betonelemeket fognak gyártani.
www.glatthaar.com

elka-Holzwerke
elka-Holzwerke videóinterjúban a jövőbeli lehetőségekről és a gyenge hazai piacról.
A BDF – elka-Holzwerke (Morbach) vegyes érzésekkel tekint a jövőbe. A fából építkezés jövőbeli lehetőségei soha nem voltak még ilyen nagyok. Másrészt sürgős politikai lendületre van szükség ahhoz, hogy az építőiparban visszafordítsák a megrendelések csökkenését. A folyó 2023. pénzügyi évre előre tekintve Larissa Kuntz ügyvezető igazgató nehéz exportüzletről és továbbra is kihívásokkal teli belföldi piacról beszél.
vimeo.com/884727552

EGGER
Az EGGER csoport véglegesíti a Rauch forgácslapgyár felvásárlását Markt Bibartban
BDF – Az EGGER csoport (St. Johann) most már hivatalosan is átvette a Rauch forgácslapgyárat Markt Bibartban. A világszerte 22. EGGER-gyártó telephelyen 650.000 m3 éves kapacitással gyártanak nyers forgácslapot. A telephely 195 főt foglalkoztat, amelyet az EGGER átvesz, és így tovább növekszik. A Rauch bútorgyárakat az átvétel nem érinti.
www.egger.com

Alukon
Az Alukon “LS Dark” külső redőnyrendszer az elsötétítést és a fényszabályozást kombinálja.
BDF – Az Alukon (Konradsreuth) vállalat új “LS Dark” külső redőnyrendszerével új lehetőségeket nyit meg a magánélet és a napvédelem terén a lakó- és kereskedelmi épületekben. A rendszer a helyiségek elsötétítését hatékony külső fényszabályozással kombinálja, így lehetővé teszi a kívánt mennyiségű napfényt. A lamellák alacsony egymásra helyezési magassággal rendelkeznek és gyorsan felszerelhetők.
www.alukon.de

A Bundesverband Deutscher Fertigbauról (BDF)
A BDF, amelynek székhelye a Bonn melletti Bad Honnefben van, és amelynek fővárosi irodája Berlinben található, 1961 óta létezik, és az előregyártott faházak 50 vezető ipari gyártójának szövetsége. Ezen kívül mintegy 120 beszállító és ipari partner csatlakozott a BDF-hez támogató tagként. A szövetség egyrészt érdekképviseletet lát el, másrészt összekötő kapocsként működik a vállalatok, a vevők, az építés iránt érdeklődők és a közintézmények között. A BDF a “FertighausWelt” márkanév alatt hat saját bemutatóház-kiállítást működtet Hannoverben, Nürnbergben, Kölnben, Wuppertalban, Günzburgban és a fekete-erdei Kappel-Grafenhausenben, valamint működteti a www.fertighauswelt.de digitális házépítési portált.

Forrás: holzindustrie.de

Előző cikk

Korrupt ukrán államerdész

Következő cikk

VELUX - az építészek kedvence



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések