FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

JYSK a Sokszínűségi Kartában

A JYSK idén csatlakozott a Hungarian Business Leaders Program Sokszínűségi Kartájához. A november 29-i díjátadón került sor az ünnepélyes aláírásra, amivel a vállalat elfogadásért és egyenlőségért tett törekvéseit, többek között a JYSK 2022-ben indult tehetséggondozó programjának továbbvitelét is garantálja.

A JYSK 2023-ban is sokat tett azért, hogy munkavállalói sokszínű és befogadó vállalatnál dolgozhassanak. Ezeket a törekvéseket november 29-én a Hungarian Business Leaders Program évzáró eseményén a Sokszínűségi Karta ünnepélyes aláírásával koronázták meg.

A Sokszínűségi Karta célja

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. A Sokszínűségi Kartát azok a cégek írhatják alá, akik vállalják, hogy elkötelezik magukat a társadalmi felelősségvállalás és a sokszínűség mellett. Ez magában foglalja azon HR törekvéseket, amik a magyar társadalom sokszínűségét hivatottak tükrözni a munkavállalók összetételében is.

Esélyegyenlőséget biztosítanak, kerülik a megkülönböztetést nem, faj, bőrszín, életkor, fogyatékosság, szexuális orientáció, vallás vagy politikai nézet alapján, valamint a munkakörülmények kialakításakor a magánéleti egyensúlyt is szem előtt tartják.

DEI – sokszínűség, egyenlőség, befogadás

A JYSK belső törekvéseinek három alappillérét a DEI (Diversity Equity Inclusion), azaz a sokszínűség, egyenlőség és befogadás képezik. Ennek részeként indította el 2022-ben tehetséggondozó programját, aminek keretein belül roma származású és állami utógondozásban élő fiataloknak segít a szakmai életútjuk megtalálásában és a munkaerőpiacra való belépésben.

Az utógondozottak foglalkoztatásának kialakításában nem csak a vezetőket, területi vezetőket, de az érintett műszakban dolgozókat is felkészítették mind az utógondozott fiatal helyzetével, mind a befogadásával kapcsolatban.

“A JYSK olyan munkahelyet kíván biztosítani, ahol minden jelenlegi és jövőbeli munkavállaló egyenlő esélyekkel indul, tiszteletben tartják, értékelik és bevonják őt anélkül, hogy bármilyen formában diszkriminációt tapasztalna…” – mondta Szimeiszter Sándor, Country Director.

A JYSK munkáját több helyen elismerik

Ahogy az előző pénzügyi évben, úgy idén is számos elismerésben részesültek a vállalat sokszínűséggel kapcsolatos törekvései. Novemberben a JYSK ismét felkerült a Forbes „Világ Legjobb Munkahelyei” listájára. Ez is azt mutatja, hogy a JYSK nemzetközi szinten élen jár a társadalom teljeskörű reprezentációjában, ezt a munkát pedig a jövőben is fontosnak tartja folytatni.

forrás: JyskPressRoom

Előző cikk

Ökodizájn keretrendszer

Következő cikk

Térségenként eltérő a tűzifa ára



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések