FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Két új áruházat nyitott a JYSK Magyarországon

Új áruházakat nyitott a JYSK Solymáron és Móron, így a lakberendezési láncnak már 94 üzlete van Magyarországon – tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

Az üzletlánc tovább terjeszkedik, a tervek szerint az év végéig két újabb JYSK-áruház nyílik majd meg, egy a fővárosban, egy pedig vidéken – közölték.

Az új áruházak nyitása mellett a meglévő üzleteit is folyamatosan átépíti a JYSK. A dán kiskereskedelmi lánc 2024 végéig világszerte minden áruházát megújítja, ami több mint 3300 egységet jelent. Magyarországon augusztus végén már 67 áruház üzemel az új koncepciónak megfelelően.

A közlemény szerint az online vásárlások felpörgése mellett továbbra is jelentős az igény a fizikai áruházakra, főleg a bútorok, matracok vásárlásánál.

A JYSK 48 országban van jelen, az alapító Lars Larsen az első boltját Dániában nyitotta meg 1979-ben. A 30 ezer munkatárssal dolgozó JYSK csoport forgalma a 2021-22-es gazdasági évben 4,87 milliárd euró volt.

A cég Magyarországon a 2021-22-es gazdasági évben (2021 szeptemberétől 2022 augusztusáig) 68,4 milliárd forint árbevételt ért el, 19,2%-kal többet, mint egy évvel korábban. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a JYSK Kereskedelmi Kft. a 2021-22-es pénzügyi évben 9,288 milliárd forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 8,733 milliárd forint volt a társaság adózott eredménye.

A vállalatnak Magyarországon jelenleg 1101 munkavállalója van.

Jacob Brunsborg, Lars Larsen fia és a Lars Larsen Group igazgatótanácsának elnöke ül azon a széken, amely Nanna Drewes Brøndum “Købmanden” (“A kereskedő”) című bronzszobrának része.

forrás: MTI 08-31

Előző cikk

Erdők, mint genetikai erőforrások

Következő cikk

Minimálbér korrekció várható



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Mesterember leszek – kárpitos

Felvételről megtekinthető Mesterember leszek 2024.04.20-i adása! A kollégáink és tanulónk bemutatja a kárpitos szakmai szépségét, hasznosságát, szerteágazó jelenlétét…