FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lignomat Házivásár 2023

Idén 2023. május 31. és június 1. között került megrendezésre a Lignomat Kft. házivására, ahol 2 napon keresztül számos programmal vártuk az érdeklődőket. Rövid összefoglalónkban megmutatjuk, hogyan is zajlott a vásár. 

Kleiberit PU ragasztás

A vásáron bemutattuk az érdeklődőknek a Kleiberit PU élzárást és a PU ragasztó használatát, valamint a tartály tisztítását.

A poliuretán alapú ragasztók és tömítőanyagok sokoldalúak, innovatívak és biztonságosak. Széles körben használják az építőiparban, a csomagolásban, az autóiparban, a bútorgyártásban, a mérnöki munkákban, a tengerészetben, a szállításban és még sok más ágazatban. A PU termékek a diizocianátok és a poliolok közötti reakcióból származnak, ezért alkalmazottait ki kell képezni a PU termékek biztonságos használatához. Erről bővebben ITT olvashat.

Homag Edgeteq S380 élzáró gép

A bemutató során megismerhették partnereink a a Homag Edgeteq S380 élzáró gépet, mely sorozaton belül számos modell található, amelyek felszereltségükben különböznek egymástól.

Az alapmodellen (1650 FC) előmaró, precíz ragasztófelhordó, kétmotoros véglevágó, élmaró, véglekerekítő aggregát, rádiuszcitling, laposcitling, és polírozó egység található. Az EDGETEQ S-380 felszerelhető multifunkciós maróaggregáttal, nútolófűrésszel és airTec egységgel is. Bővebb információ termékünkről ITT érhető el.

XES200 tartály karbantartó állvány

A SEGÉD, aki egyszerűvé teszi a PUR ragasztást.

A PUR-ragasztó használata, tulajdonságai miatt komoly kihívást jelent. A gondok a munkafolyamatok hosszabb megszakításával kezdődnek, például éjszaka vagy hétvégén.  Mi azonban három megoldást kínálunk Önnek egy gépben, hogy a PUR-ragasztás csak profitot termeljen Önnek.

Három feladat, egy gép: tárolás, előkészítés, tisztítás. Nézze meg a további jellemzőket ITT.

Homag Centateq P110 CNC megmunkáló központ

A CENTATEQ P-110 2016 évi bemutatása trendformáló volt a 360°-ban szabadon körüljárható kivitelével. 2023-ban új modellek és frissítések jelentek meg, ezeket az újdonságokat is bemutatttuk résztvevőinknek, többek között:

Korábbi kompakt kialakítás 3- 4-tengelyes gépekhez egy Z-tengellyel:

  • Újdonság: felépítése hasonló a CENTATEQ N-210 kivitelhez
  • Biztonságtechnika: sávokban elhelyezett bumperek  25m/min előtolási sebesség mellett
  • A faipar egy nagyon helyigényes iparág, ezért a HOMAG fekvő CNC-k választékában tovább csökkentette a telepítési méreteket. Lehetővé tette, hogy a portálra ne szereljünk együtt mozgó szerszámtárat, így csökkentve a gép helyigényét (Y irányban). Ebben az esetben a szerszámcsere a gépasztalon elhelyezett tárból tud megvalósulni.

Bővebb információt a megmunkáló központról ITT olvashat.

Altendorf F45 táblafelosztó

A gép már alapfelszereltségével is magas műszaki színvonalat képvisel. Az F45-ös gépet a vevő igényeinek megfelelően lehet konfigurálni a manuális működtetéstől, azaz a Prodrive felszereltségtől, az Evodrive vagy akár az Elmodrive felszereltségi szintig, ahol már CNC vezérli a fűrészlap magasságát és dőlésszögét, valamint a párhuzamütköző és a keresztgerenda ütközőinek méretre állását is.

Tudjon meg többet ITT.

Előadások a Ligna 2023-as vásárról

Akiknek nem volt lehetőségük a világ legnagyobb faipari vásárára (Ligna) kiutazni, azoknak beszámoltunk a vásáron látottakról és a Homag újdonságairól. Bemutattuk a SmartWOP bútortervező szoftvert, melynek adatait kiküldtük a gépekre, és a productionManager digitális rendelés mappánkba is.

(x) Lignomat Kft.

Előző cikk

Természetvédő szervezetek támogatása

Következő cikk

Erdőmérnöki diplomaosztó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések