FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ETTF új főtitkára

Az Európai Fakereskedelmi Szövetség (ETTF) 2023. október 13-án Bécsben tartott közgyűlésén egyhangúlag Nils Olaf Petersent választották meg új főtitkárnak. Az új főtitkár 2024. január 1-jén kezdte meg munkáját.

Nils Olaf Petersen 10 éve dolgozik a Gesamtverband Deutscher Holzhandel eV-nél (GD Holz), először a korábbi ellenőrző szervezetnél, a GD Holz Service GmbH-nál, majd egy évvel később a G.D. Holz külkereskedelmi osztályának vezetőjeként. Több éven át a minőségi rétegelt lemezekre vonatkozó kezdeményezés (Quality Plywood Initiative, QPI) felelőse is volt.

Nils Olaf Petersen az eddigi feladatai mellett az európai főtitkár szerepét is betölti. Thomas Goebelt, a GD Holz ügyvezető igazgatóját váltja, aki négy év után már nem vállalta az európai főtitkári pozíció betöltését.

Az ETTF-nek számos küldetése van az új évre. Mindenekelőtt az ETTF arra kéri az Európai Bizottságot, hogy az erdőirtásról szóló új európai rendeletet úgy lehessen végrehajtani, hogy az ne okozzon további erőfeszítéseket a vállalatoknak. Ezenkívül az ETTF részt vesz az importált termékek életciklus-elemzésével (LCA) foglalkozó munkacsoportban. Nemzetközi konferenciákat is szervez a puha- és keményfával kapcsolatban Taorminában és Bécsben.

szerk/ford: Tóth János, forrás: GD Holz

Előző cikk

Elismerés a kultúra mecénásának

Következő cikk

Útblokádokkal tüntetnek a gazdák Európa-szerte



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések