FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Minőségi Rétegeltlemez Kezdeményezés

Az Initiative QualitätsSperrholz (röviden iQS) a GD Holz tagvállalatainak (faalapú anyagok importőrei és nagykereskedői) önkéntes szövetsége, amelynek fő célja a tisztességes verseny és az átláthatóság biztosítása a rétegelt falemezek forgalmazásában.

Konkrétan a terméktulajdonságok szabványoknak, a BauPVO-nak és a CE-jelölésnek megfelelő, műszakilag helyes deklarálásáról van szó. Mostanra a tagvállalatok száma majdnem megduplázódott, és tizenkét rendes és három pártoló tagot számlál.

A GD Holz külkereskedelmi szakértője, Nils Olaf Petersen örül az új iQS-tagok számának növekedésének: “A kezdeményezés egyre fontosabbá válik. Aktuális és konstruktív információkat nyújtunk a részt vevő vállalatoknak a rétegelt lemezről, és mindenki profitál a kölcsönös tapasztalatcseréből.”

Az újonnan felvett hat vállalat az EVH GmbH & Co. KG, Becher GmbH & Co. KG, Holz Adrian GmbH, Alois Denzel KG, Ludwig & Co. és Röhnert Holzhandels GmbH.

A kezdeményezés tagjai évente körülbelül két-három alkalommal találkoznak, hogy eszmecserét folytassanak az aktuális és speciális piaci témákról. Ezenkívül idén egy kereskedői brosúrát is kiadnak, amelyet a tagvállalatok továbbíthatnak a kereskedelmi és kézműves vásárlóknak. Petersen szerint azonban az iQS legfontosabb feladata, hogy a rétegeltlemez-ágazat mintegy 3000 cikkszövegét szakmailag helyesen tartsa, és új termékcsaládokkal bővítse. Ezeket a cikkszövegeket az iQS-tagok aztán beépíthetik saját marketingjükbe, áruforgalmukba. Ezenkívül az iQS logó használata a piacon a kezdeményezés átláthatóságra vonatkozó eszméjét hivatott közvetíteni, és hozzájárul a tudatosság növeléséhez.

GD Holz-ról

A Gesamtverband Deutscher Holzhandel e. V. (GD Holz) a német fakereskedelem reprezentatív ágazati szövetsége, amelyet kb. 900 tagvállalat alkot.
A GD Holz képviseli a fakereskedelem gazdasági érdekeit az üzleti élet, a politika, a média, a szövetségek és az ipar felé irányuló terjesztési csatornákon.
Szakmai szövetségként a következő területeken képviseli a tagvállalatok érdekeit a faanyag-nagykereskedelem, faanyag-kiskereskedelem, (feldolgozatlan) nyersfa-kereskedelem, furnérkereskedelem és falemez-kereskedelem.

szerk/ford: Tóth János, forrás: GD Holz

Előző cikk

Egger Group - töretlen bővülés

Következő cikk

Fával építés ökológiája



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések