FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fiatal Ácsok Európa Bajnoksága

Franciaország: a 15. Fiatal Ácsok Európa Bajnoksága (Championnat d’Europe des Jeunes Charpentiers) Lyonban, az EuroBois kiállításon kerül megrendezésre 2024. február 4-6. között.

Egy neves európai verseny

Az európai országok fiatal ácsai három napon keresztül egy 22 órás komplex faépítészeti verseny keretében igényes ácsmodelleket építenek, és a fának mint építőanyagnak a professzionális felhasználását mutatják be a meghívott szakemberek előtt. Ezeket a projekteket európai szakértőkből álló zsűri fogja elbírálni.

Kétévente Európa minden tájáról érkeznek versenyzők az ácsok Európa-bajnokságára, hogy meghatározzák a legjobb ács nemzetet és Európa legjobb ácsát.

Ezen a magas szintű technikai versenyen 7 országból mintegy húsz fiatal fog versenyezni egymással, edzőik és szakértőik kíséretében:

  • Németország
  • Magyarország
  • Hollandia
  • Luxemburg
  • Dánia
  • Svájc
  • Franciaország

Idén Elwin Monzies Expert és 3 felkészítő edző képviseli a francia csapatot, amely hat fiatalból áll, akik több mint egy éve készülnek az eseményre.

Kivételes kiállítás

Ez az európai döntő egyben lehetőség lesz a Fédération Compagnonnique des Compagnons du Tour de France és az Association Ouvrière des Compagnons du Devoir du Tour de France számára, hogy bemutassa a MOF-ok, MAF-ok és a Notre-Dame de Paris tetőszerkezete két modelljével és részleteivel az ácsmunkák és asztalosmunkák kivételes kiállítását, amely 1000 m²-en lesz bemutatva a kiállítás ideje alatt, hogy népszerűsítse az ács, faépítő és asztalos szakmákat a szakképzett munkaerő toborzásában a faipari vállalatoknál.

szerk/ford: Tóth János, forrás: EUROBOIS

Előző cikk

Fakitermelési moratórium Lengyelországban

Következő cikk

Új igazgató az Őrségi Nemzeti Park élén



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések