FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A jövő fapiaca – 2024

Németország: Az Erdészeti és Faipari Platform szóvivője, Georg Schirmbeck (DFWR elnöke) és helyettese, Erwin Taglieber (DHWR elnöke) meghívja az érdeklődőket “A jövő fapiaca 2024” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetésre (hibrid esemény).

Időpont: 2024. január 17., csütörtök, 11:00 és 13:00 óra között (hibrid rendezvény).
Helyszín: a berlini Haus der Land- und Ernährungswirtschaft épületében

A “Jövő fapiaca 2024” kerekasztal-beszélgetés az erdészeti és faipari közigazgatás, szövetségek és vállalatok döntéshozóinak szól. A 2023-as piacelemzésről szóló főelőadásokra számíthatnak, amelyek a fapiac kiválasztott fejleményeiről adnak kitekintést, és áttekintést nyújtanak a német erdők jelenlegi kálváriahelyzetéről. Ezt követően az erdészeti és faipari klaszter gyakorlati szakembereivel megvitatjuk az építőipari és ipari faipari ágazat aktuális fejleményeit, és megvitatjuk a jövőre vonatkozó gazdasági és politikai cselekvési szükségleteket.

Program

11:00 – Üdvözlés

11:10 – Főelőadások: Piaci fejlemények a fapiacon 2023 – kilátások 2024, katasztrófaesemények a német erdőkben.

11:40 – Pódiumbeszélgetések: Építőipar, ipari faanyag

12:55 – Záróbeszédek és kitekintés

13:00 – A rendezvény vége

A rendezvényen való részvétel személyesen és online is lehetséges. Kérjük, jelölje be a kívánt lehetőséget. Az online részvételhez szükséges linket időben a rendezvény előtt elküldjük Önnek.

REGISZTRÁCIÓ

Szeretettel várjuk részvételét!

Az Erdészeti és Faipari Platformot 2007 májusában alapította a két ernyőszervezet – a Német Erdészeti Tanács (DFWR) és a Német Faipari Tanács (DHWR). A platform az ágazaton belül az erdészet és a faipar számára releváns témák koordinálására szolgál, és elkötelezett az aktív klaszterpolitika mellett, amely a fenntartható, többfunkciós erdőgazdálkodás jó keretfeltételeit és a regionális ökológiai nyersanyag fokozott felhasználását támogatja. Ennek célja továbbá az erdészeti és faipari vállalatok versenyképességének növelése.

A platform a teljes erdészeti és faipari klasztert képviseli az értéklánc mentén: Az erdőtől a végtermékig.

A klaszter 181 milliárd eurós éves összforgalmával, mintegy 128 000 vállalkozással és több mint 1 millió alkalmazottal, valamint 2 millió erdőtulajdonossal a biztonságos, fenntartható munkahelyek és családi vállalkozások gerincét képezi, különösen a vidéki területeken, és ezért a kkv-szektor egyik tartóoszlopa. Emellett az erdők fenntartható kezelése és a hazai fa regionális értékláncokon keresztül történő hasznosítása nélkülözhetetlen az éghajlatvédelemhez való hozzájárulásként – mind nemzeti, mind globális szinten. Az Erdészeti és Faipari Platform párbeszédben és szolidaritásban elkötelezett amellett, hogy a politikai keretfeltételek garantálják a fenntartható faellátást és -felhasználást, és ezáltal a vállalatok és a munkahelyek jövőbe mutatóan működjenek. A DFWR elnöke Georg Schirmbeck 2022 óta a platform szóvivője.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Plattform Forst und Holz

Előző cikk

Faépítés támogatása Ausztriában

Következő cikk

Faanyagszállítás e-kamionnal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések