FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hogyan tudnak a cégek fát ültetni?

Egyedül lassabb, nehezebb és embert próbálóbb. Szinte minden megmozdulásunknál az összefogást keressük és támogatjuk. Alapvetésünk, hogy nem csak fákat, hanem gondolatokat is ültetünk. Változni viszont nehéz, igaz ez saját magunkra és hatványozottan igaz, ha a cégekre gondolunk. Hiszen a legtöbb cég nem azért jön létre, hogy zöldítsen vagy épp fát ültessen.

Ezért üdvözöljük mindig örömmel, ha egy cég ezt felismeri és a gondolati körökön túl, tettalapon, vállt vállnak vetve is tesz a változásért.

Ismerj meg két olyan céget, akikkel már évek óta együtt dolgozunk a faültetéseink során.

Mit tettek ők és hogyan lett sokkal több fa elültetve segítségükkel?

1. K&H BANK
2022-ben kezdtük az együttműködést a K&H hűsítő ligetek program megálmodásával. A kezdeti gondolatokat követően, hamar a tettek mezejére léptünk, így 2022 szeptembere és 2023 júniusa között 100 iskolában, óvodában és bölcsődében összesen 555 fát és 1100 cserjét ültettünk el.

2024-ben továbbfejlesztve az együttműködést megvalósítottuk állatbarát ligetek programot! A célunk az volt hogy változatos növényekkel és állatlakhelyekkel növeljük a zöld felületet, támogassuk a biodiverzitást a köznevelési intézmények udvarán, valamint formáljuk a gyermekek környezetvédelmi szemléletét.
Rövid videó, hogy az elmélet hogyan szökkent szárba a gyakorlatban! 🙂

Szeptemberben lesz két éve, hogy elindultunk és úgy tűnik, hogy sikerült a digitális bennszülött generációnak is megmutatni a faültetés örömét és egy kicsit talán az értelmét is! 🙂
2. GREENGO CARSHARING – AUTÓMEGOSZTÓ
A Greengot talán senkinek sem kell bemutatni, aki valaha járt már Budapesten. Az elektromos autóflottával rendelkező autómegosztó cég kisautói szinte minden kerületben felbukkannak, hol parkolva, hol mozgásban hirdetve egy alternatív és zöldebb közlekedés lehetőségét.

A cég meghirdette a Gurulj a fákért! támogatói programot használói számára, aminek keretében mindössze egy, azaz 1 forinttal kell többet fizetned minden megtett kilométer után.
Ráadásul minden szakasz összesítésekor a résztvevők által közösen megtett kilométerek után a GreenGo is bedob 1-1 forintot, így hizlalva tovább a perselyt.

2023. október és 2024. március között 2,3 millió percet greengóztak össze a felhasználók Gurulj a fákért! program keretében. Így a GreenGo kiegészítésével a már eddig elültetett fák száma több mint 7200-ra nőtt!
NEM CSAK A NAGYVÁLLALATOK KIVÁLTSÁGA
A fenti példák után könnyű azt gondolni, hogy a fásítás csak a nagy cégek játékszere. Mi sem áll távolabb a valóságtól, nem egy és nem is kettő mikro-, illetve KKV vállalkozás van, akik erejükhöz mérten vesznek részt vállalnak a fenntartható fásítások, faültetések megvalósításában.
CÉGKÉNT CSATLAKOZNÁL A FAÜLTETÉSEKHEZ?
Hozd a saját ötleteidet vagy ismerd meg a mi javaslatainkat!

Gondolkodhatsz városi faültetésben, Miyawaki minierdőben vagy egészen nagy erdősítésben, biztos, hogy megtaláljuk a céghez mért ideális megoldást.

Egy biztos: közösen többre jutunk!

Legyél már idén a faültető partnerünk és ha szeretnéd még a lenti elismerő jelvényt is kiteheted honlapodra vagy elhelyezheted az üzletedben.

Fontos! Alapelvünk, hogy kerüljük a greenwashingot, ezért olyan üzleti partnereket keresünk, akik hosszútávon gondolkoznak és hajlandók finomítani vagy ha szükséges megváltoztatni a szemléletüket.

Ha nem sikerült elrettenteni, keress meg minket a 10milliofa@10milliofa.hu e-mail címen vagy hívd Hervai Franciskát a +36 70 633 3813-as számon.

Ide kattintva a 10 millió Fa Alapítvány cégeknek szóló aloldalára jutsz, amit folyamatosan friss tartalommal egészítünk ki!
REPONT – HASZNÁLOD MÁR?
Különböző elméletek vannak, hogy mennyi idő kialakítani egy új szokást. Egyben azonban minden elmélet azonos: nem egy nap és nem is kettő!

Ezért időről időre emlékeztetünk, hogy a visszaváltással fákat is ültethetsz vagy nyáron locsolhatsz a visszajáró pénzből.

Mentsd le most ezt a QR kódot a telefonodra és használd a visszaváltás során.

Köszönjük! 
REPONT – VÁLTSD VISSZA FÁRA! ÍGY HASZNÁLD
LOCSOLJ OTTHONRÓL
Használd a vízgyűjtő Lunda aloldalunkat, ahol havi rendszeres utalásokat is beállíthatsz, mi pedig eljuttatjuk a fákhoz az éltető vizet. Csináljuk együtt – közösen!
VIZET ADOK FÁKNAK – UTALOK AZ ÖNTÖZÉSRE!
UTALJ KÖZVETLENÜL A 10 MILLIÓ FA ALAPÍTVÁNYNAK

Sokan vannak, akik a mai napig nem szívesen adják meg a bankártya adataikat online felületen.

Ezt teljesen megértjük, ha te is közéjük tartozol a netbankodon keresztül vagy  a bankfiókban személyesen eljárva, közvetlenül is utalhatsz a 10 millió Fa Alapítványnak.

A bankszámlaszámunk:


10 millió Fa Alapítvány | Magnet Bank 16200106-11648804
Megjegyzés: Locsolásra!
HÁTTÉR 
A 10 millió Fa jelenleg 846 fát, heti 50-70 liter vízzel öntöz, valamint 11 Miyawakit locsol + a telephelyen lévő csemetekertet, ami 750 m2 területen, összesen: 2500 fát és 800 cserjét jelent.
Mindent összevetve a nyári hónapokban havi 2,7 millió Ft a locsolási költségünk.

Ha teheted szállj be ma, hogy holnap már több helyre és gyakrabban eljuttathassuk az éltető vizet a szomjazó fáknak és csemetéknek.
BESZÁLLOK, VIZET ADOK FÁKNAK UTALOK AZ ÖNTÖZÉSRE!
TERVEZZ ELŐRE > KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
Szülinapi Miyawaki elültetése: 2024. október

Folyamatosan töltjük fel az eseményeinket. Kövess minket a facebookon vagy tájékozódj az eseménynaptárunkból! 
További események, ültetések:
Facebook: https://www.facebook.com/10millioFa/events

Naptár: https://10milliofa-naptar.hu/

forrás: 10 millió Fa

Előző cikk

Famarketing akciónapok

Következő cikk

Iskolában az Erdő - ősz




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdészeti szakértői állásajánlat

Erdészeti Szakértői Hálózat felállításával bővítette az erdészeti ágazatban tevékenykedőknek nyújtott tájékoztatási szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Baranya és…
Exit mobile version