FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Élet Fája program Somogy megyében

Az évek múlásával egyre magasabbra növő és terebélyesedő fák az élet szép szimbólumai. E gondolat szülte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezését, az Élet Fája faültetési programot, mely 2021 nyarán indult útjára.

Az akció keretében – a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia céljaival összhangban -, együttműködve a helyi önkormányzatokkal, a programhoz csatlakozó településekre a helyi erdészet által javasolt, a település természeti adottságainak megfelelő fajtájú facsemetét ültetnek.

„Ezúttal Somogy megyén volt a sor és november 26-án a Kaposvári Rendőrkapitányság illetékességi területén két településen – Igalban és Nagybajomban -, ültettünk facsemetét, egy ezüst hársot és egy bükköt. Az akció célja a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének a megakadályozására történő figyelemfelhívás” – mondta el Peternel Péter, a Kaposvári Rendőrkapitányság alezredese.
Novemberben már hat somogyi településen, Barcson, Marcaliban, Nagyatádon, Ordacsehiben, Siófokon és Tabon ültettek csemetefákat.

Igalban – Peternel Péter alezredessel közösen – Obbás Gyula, a település polgármestere és Iberpaker Gábor, a SEFAG Zrt. Szántódi Erdészetének igazgatója, Nagybajomban pedig Major Zsuzsanna, a település alpolgármestere, valamint Farkas Csaba, a SEFAG Zrt. Nagybajomi Erdészetének fahasználati ágazatvezetője ültették el az „életfákat”, melyeket a SEFAG Zrt. biztosított.

forrás: SEFAG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Kronospan spanyol beruházása

Következő cikk

Erdőtelepítési pályázat 2022. végéig



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések