FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Ponsse eladta oroszországi cégét

A Ponsse eladta az OOO Ponsse elnevezésű, a PONSSE szolgáltatásokat Oroszországban és Fehéroroszország nyújtó leányvállalatának összes részvényét. A mai napon, 2022. június 28-án a Ponsse aláírta az adásvételi okiratot, amelynek értelmében a Ponsse oroszországi tevékenységei az OOO Bisonra szállnak át, amint a tranzakció feltételei teljesülnek. A Ponsse 2022. június 15-én jelentette be az oroszországi tevékenységeinek eladására vonatkozó szándékát.

A vevő OOO Bison tulajdonosa Aleksey Voronkevich, akinek a Dormashimport nevű cége 2007 óta felelős a PONSSE erdészeti gépek kiskereskedelméért Oroszország keleti részein.

(Fatáj kiegészítés: a PONSSE évente kb. 1000 új harvestert/forwardert illetve speciális erdészeti vonszolót értékesít. Ezen gépek 20% került eddig az orosz/fehérorosz erdőkbe.)

A vállalatok nem hozzák nyilvánosságra a tranzakció árát. Az eladásnak nem lesz jelentős hatása a Ponsse eredményére, és a Ponsse nem fog jelentős értékvesztést vagy nyereséget elszámolni a második negyedéves eredménykimutatásában az eladás következtében.

A Ponsse a most értékesített tevékenységeket értékesítésre rendelkezésre álló eszközökként fogja besorolni, és megszűnt tevékenységként fogja jelenteni. A tranzakció részletesebb pénzügyi kihatásait jelenleg vizsgálják, és a 2021-es összehasonlító adatokat és a folyó évre vonatkozó nyereségre vonatkozó iránymutatást legkésőbb az évközi jelentéssel kapcsolatban frissítik az új üzleti struktúrának megfelelően. A Ponsse 2022. augusztus 9-én teszi közzé az évközi jelentését.

A tranzakciót várhatóan 2022 harmadik negyedévének végéig lezárják. A tranzakcióhoz a helyi versenyhatóságok jóváhagyása szükséges.

Az oroszországi és fehéroroszországi értékesítés a Ponsse nettó árbevételének mintegy 20 százalékát tette ki a 2021-es pénzügyi kimutatások alapján. A Ponsse oroszországi export- és szolgáltatási tevékenysége 2022. március 2. óta szünetel, amikor a vállalat bejelentette, hogy felfüggeszti az Oroszországba és Fehéroroszországba irányuló összes exportját. Ezzel egyidejűleg az OOO Ponsse felfüggesztette a helyi alkatrész- és karbantartási szolgáltatásokat.

Forrás:Ponsse sajtóközlemény


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pro Silva konferencia Luxemburgban magyar részvétellel

Következő cikk

Erdészeti gépbemutató volt Mánfa mellett



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések