FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Wood4Bauhaus – fafeldolgozó ágazati összefogás

Az európai fafeldolgozó ágazat legújabb Wood Sector Alliance for the New European Bauhaus (Wood4Bauhaus.eu) kezdeményezését számos ernyőszervezet támogatja: az InnovaWood EU – faanyagkutatási, innovációs és oktatási hálózat, az Európai Felemez Szövetség (EPF), az Európai Fafeldolgozók Szövetsége (CEI-Bois), az Európai Építőipari és Famegmunkáló Szövetség (EFBWW) és az Európai Fűrészipari Szövetség (EOS).

A széles bázison alapuló szakmai együttműködés szellemiségében központi szerepet játszik Hans-Joachim Schellnhuber professzor, a németországi Potsdami Klímahatáskutató Intézettől, akit az Új Európai Bauhaus nagykövetének választottak, és aki az első konferencia vezérszónoki beszédét fogja tartani.

 

A Wood4Bauhaus online konferenciát 2021. április 8-án, 10.00 – 16.00 óra között tartják.

A konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a körforgásos gazdaság átalakító erejére, és rávilágítson az innovatív faalapú termékek és építési rendszerek sokoldalúságára. Különös együttműködési partnerségeket fog javasolni a fafeldolgozó ágazattal az Új Európai Bauhaus számára.

A fa és a faalapú paneltermékek természetesek, fenntarthatóak és éghajlat-pozitívak.’ – mondta Clive Pinnington, az EPF ügyvezető igazgatója.

‘Számos előnyt kínálnak, beleértve az energiatakarékos konstrukciót és az innovatív bútoranyagokat, ezért tökéletesen megfelelnek az Új Európai Bauhaus céljainak.’

‘Az Új Európai Bauhaus nagyszerű lehetőség a faipari vállalatok, kutatók és hallgatók számára, hogy részesei lehessenek ennek az átalakító mozgalomnak’ – tette hozzá Dr. Uwe Kies, az InnovaWood főtitkára.

‘Erőink és tudásunk egyesítésével együtt klímabarát megoldásokat hozhatunk létre, és szó szerint fenntarthatóbb jövőt építhetünk városainknak és vidékeinknek. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnék velünk megtenni ezt az első lépést ‘.

Az előadók között építészek, tervezők, ipar képviselői, kutatók és döntéshozók találhatók.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További információ a teljes programról és a regisztrációról a konferencia weboldalán található.

szerk: TJ, Forrás: Wood4Bauhaus

2 megjegyzések
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Svédország erdőgazdálkodása 4. (záró) rész

Következő cikk

Új lapszabászat Dabason - Holz-Her gépekkelStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések