FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

John Deere sikeres negyedéve

A Deere & Co megemelte egész éves eredmény-előrejelzését, miután a negyedéves nyereségük meghaladta a Wall Street becsléseit. A tapasztalatok azt mutatják, hogy erős a kereslet a mezőgazdasági és építőipari gépek iránti. A világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója ugyanakkor közölte, hogy továbbra is küzd az inflációs nyomással és az ellátási lánc kihívásaival, amelyek fokozódni fognak, és várhatóan az idei év után is fennmaradnak.

A Deere a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója. A társaság három üzleti szegmensben működik: mezőgazdaság és gyep, építőipar és erdőgazdálkodás, valamint pénzügyi szolgáltatások.

A társaság arra számít, hogy a szárnyaló nyersanyagárak és fuvardíjak körülbelül 675 millió dollárba kerülnek nekik a negyedik negyedévben, október végéig. Összességében 1,5 milliárd dollárt költhetnek nyersanyagra és áruszállításra a 2021-es pénzügyi évben. Erre válaszul mintegy 8 százalékkal emelte a vetőgépek, permetezők, kombájnok és nagy traktorok árait Észak-Amerikában. Az áremelések ellensúlyozzák a magasabb bekerülési költségeket.

Az inflációs nyomás nyereségre gyakorolt lehetséges hatásaival kapcsolatos aggodalmak azonban akár 4 százalékkal is lefelé nyomhatják a részvények árfolyamát – állapította meg a Reuters. A nyersanyag-árak felfutását követő magasabb mezőgazdasági bevételek és az elöregedett flották cseréjének szükségessége növeli az új traktorok és kombájnok iránti keresletet.

Az illinoisi székhelyű Deere felülvizsgálta az európai és ázsiai mezőgazdasági gépek ipari értékesítési várakozásit, bár az Egyesült Államokban, Kanadában és Dél-Amerikában az értékesítésre vonatkozó becsléseket változatlanul hagyták. “Úgy tűnik, hogy a kereslet meghaladja az iparág ellátási képességét, tekintettel a kínálati korlátokra, amelyekkel szembesülünk” – mondta az elemzőknek Josh Jepsen, a befektetői kapcsolatok vezetője. A vállalat közölte, hogy az ellátási kihívások miatt több napig leállt a termelést egyes létesítményekben, de nem számítanak további “jelentős” szünetekre.

Hét hónap alatt harmadszor frissíti nyereségbecslését a Deere, amely közölte, hogy a 2021-es pénzügyi évben a nettó jövedelem 5,7 milliárd és 5,9 milliárd dollár között várható, szemben a májusban várt 5,3 milliárd és 5,7 milliárd dolláros előrejelzéssel. A harmadik negyedéves eredmény részvényenként 5,32 dollár volt, szemben az egy évvel ezelőtti 2,57 dollárral. A Refinitiv által megkérdezett elemzők átlagosan 4,55 dolláros nyereségre számítottak részvényenként.

forrás: ErdőMező

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Smaragdfa Fenntarthatósági Nap

Következő cikk

Idompréselt székalkatrészek Újkígyósról



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések