FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A STIHL Jubileumi Országos Fakitermelő Versenyt az Északerdő 100+ csapata nyerte

A győztes csapatr: Északerdő 100+

2021. augusztus 28-án, Bükkzsércen rendezték a STIHL Jubileumi Országos Fakitermelő Versenyt. A Stihl Kft. 30 éves fennállása alkalmából lezajlott eseményen az ország minden tájáról érkezett, 32, egyenként négy fős csapat mérkőzött a fakitermelés látványos részfeladatait megjelenítő és motorfűrész-szerelési versenyszámban.

Csapatmegbeszélés

Az erdők kezeléséhez, a fás területek fenntartásához hozzátartozik a fakitermelés, amely nemcsak a legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozások közé tartozik, hanem nagy szakértelmet igénylő tevékenység. Annak érdekében, hogy a fakitermeléssel foglalkozó szakemberek folyamatosan fejlesszék tudásukat és növekedjen a munkabiztonság, a STIHL a 2000-es évek elején elindította a regionális versenysorozatra épülő országos fakitermelő versenyt, amelynek versenyszámai a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik. 

Motorfűrész verseny közben

Idén a pandémia miatt eddig nem volt lehetőség a regionális versenyek megrendezésére. A járványhelyzet javulásával, és abból az alkalomból, hogy 2021-ben ünnepli fennállásának 30. évét, az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. életre hívta a STIHL Jubileumi Országos Fakitermelő Versenyt, amelyet 2021. augusztus 28-án, Bükkzsércen, a Falunaphoz és a Regionális Vadásznaphoz kapcsolódva rendeztek meg.

Munkában a hasítók

A festői hangulatú, a Bükk hegyeivel övezett réten 32, az ország minden tájáról érkező, egyenként négy főből álló csapatban több szakma is képviseltette magát: erdészek, tűzoltók, favágók. A jubileumi versenyen a csapatok a fakitermelés látványos részfeladatait megjelenítő és motorfűrész-szerelési versenyszámban mérték össze tudásukat. Az elért idő és az előírt feladatok precizitása alapján pontozták a versenyzőket, így a legalacsonyabb időt és a legnagyobb pontosságot elérő csapatnak járt az első hely.

A STIHL Jubileumi Országos Fakitermelő Versenyt
– az Északerdő 100+ csapata nyerte,
– a második az Északerdő-Encsitűz lett.
– A versenyek történetében először két harmadik helyet osztott ki a zsűri: a Ritrovi-Mecsekerdő és a Dalerd – Nagy István csapata egyaránt bronzéremmel térhet haza.

A teljes eredménylista, a részletes eredményekkel:

A dobogósok, illetve az első 10 helyezett:

Forrás (szöveg és fotók): STIHL Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdők fontossága nő

Következő cikk

TIP - Területi Innovációs Platform



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdészeti nyomtatványok PDF-ben

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya a weboldalukon elérhető erdészeti nyomtatványokat – a felhasználók kérése, munkájának segítése érdekében…