FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FATUDAKOZÓ – hírek, ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7 715 szakterületi cég (=hétezer-hétszáztizenöt vállalkozás) adata (teljes körűen, vagy részben) érhető el, jeleníthető meg. Az összes vállalkozást megkerestük adatfrissítéssel az elmúlt 12 hónap során! Itt vannak a legújabb és a megjelenésben megújult partnereink.

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Cheery Wood Kft.
Faanyagok forgalmazása. Fafeldolgozás, fűrészárugyártás.
Kátai Tibor – fenyőkéreg
Fenyőkéreg feldolgozása, talajtakaróként és ütéscsillapító közegként történő értékesítése, kis- és nagykereskedelme. Teljeskörű szakmai segítségnyújtás a fenyőkéreg felhasználásáról. Kéregbemutató, kéregválasztó, webáruház, hírlevél.
SCABELLO Bt.
Modern és hagyományos, stíl és rusztikus székek, asztalok gyártása. Egyedi bútorgyártás. Díszletgyártás. Kellékanyagok forgalmazása.
MEGÚJULT bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
AKÁC-Kelet Kft.
Akác oszlop, karó, fűrészáru, kertépítészeti termékek gyártása.
Polytechnik Hungária Kft.
Faipari por, forgács elszívó rendszerek, szűrők, ventilátorok. Fahulladék tüzelésű kazánberendezések, hulladékaprítók, száraz és vízfüggönyös festőfalak gyártása és forgalmazása. Szikraoltók.
ROBUSTA Erdőgazdasági Kft.
Erdőgazdálkodási szolgáltatás.
Harvester-Forwarderes gépi fakitermelés.
Faanyag kereskedelem, közúti teherszállítás.
Kecskeméti Telephelyünkön fafeldolgozás: Bálás tűzifa-forgalmazás, Fenyő és keményfa fűrészáru gyártás. Fenyőkéreg, apríték, fűrészpor forgalmazás, Akác oszlopok.
SALIX-LIGNUM Kft.
A Salix-Lignum Kft 2002 tavaszán, családi vállalkozásként alakult. Fő tevékenysége ekkor az ukrajnai és oroszországi eredetű, asztalos minőségű fenyő fűrészáru és rönk feldolgozása, illetve nagykereskedelme volt.
Kisebb tételben vásároló ügyfeleink kérésére rövidesen műszárítva (a termékek származási helyén, ill. hazai szárítókban szárítva) kínáltuk termékeinket, így forgalmunk jelentős részét a hazai asztalosipar szakembergárdájának vásárlásai adták.
Ukrajnai partnereinkkel és a fűrészüzemek tulajdonosaival és üzemeltetőivel igen jó kapcsolatot alakítottunk ki, így mindig a legjobb minőségű fűrészárut kaptuk. Ennek köszönhetően forgalmunk többszörösére emelkedett.
Vásárlóink minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében megkezdtük a táblásított tömör falapok, majd a tömbösített ablakfrízek forgalmazását.
Az egyre bővülő kínálat egyre nagyobb tároló és kiszolgáló helyet igényelt, így 2006 és 2008 között egy nagyobb, korszerűbb telephely kialakítását sikerült megvalósítanunk, amelyet a gyorsabb kiszolgálás érdekében szinte minden évben bővítünk és korszerűsítünk.
Erre a háttérre alapozva 2007-ben sikerült Oroszország egyik legkorszerűbb fafeldolgozó üzemének tulajdonosával hosszútávú megállapodást kötnünk az Angara folyó völgyéből származó szibériai borovi- és vörösfenyőből gyártott táblásított anyagok, tömbösített ajtó- és ablakfrízek, vörösfenyő teraszburkolatok és egyéb gyalult, ragasztott termékek forgalmazására.
Ezek a termékek nagy népszerűségnek örvendenek vásárlóink körében, ugyanis rendkívül sűrű szálszerkezetüknek köszönhetően könnyen megmunkálhatóak, csiszolhatóak.
Beszállítói körünket tovább bővítettük, így már vásárolunk Ausztriából (fűrészáru, lambéria, hajópadló), Lengyelországból (telített faanyagok), Lettországból és Litvániából (táblásított anyagok, ajtó- és ablakfrízek).
A termékkínálatot tovább bővítjük, jelenleg már folyamatosan kapható kemény- és lágylombos fűrészáru, OSB-lap, tömörfa munkalapok, hajópadló, lambéria, faipari ragasztók, felületkezelő anyagok.
AGB vasalatok szintén nagy választékban kaphatók!
Aktuális raktárkészletünkről kérjük telefonon érdeklődjön, mivel készletünk folyamatosan változik!
Szelei úti Erdőgazdák Szövetkezete
Erdőgazdálkodás, ERDŐGAZDASÁGI SZOLGÁLTATÁS, MEZŐGAZDASÁGI SZOLGÁLTATÁS
Toldi-Szátok Kft.
Fafeldolgozás, fűrészárugyártás: akác támok, oszlopok, karók. Szélezetlen és szélezett fűrészáru.
Gartenpro Kft.
Kerti faházak, szerszámtárolók, elárusító pavilonok, kerti pavilonok, kocsibeállók, játszóházak gyártása, forgalmazása.
KM PAR-KER Kft.
Exkluzív kivitelű intarzia parketták, intarziás bútorok, ajándéktárgyak készítése. Rétegelt tölgy svédpadlók, nagy méretű keményfa hajópadlók gyártása. Felületkezelő műhelyeinkben bármilyen egyedi megoldást meg tudunk valósítani. Melegpadlóburkolatok forgalmazása, lerakása, felújítása, restaurálása: laminált, svédpadló, hajópadló, laminált padló, lamella parketta, csaphornyos parketta, bambusz, parafa parketta.
Tilla-Fa Házépítő Bt.
Faházak tervezése, építése. Tüzelő- és építőanyag kereskedelem.
Tudásfák Kft.
Erdészeti szolgáltatás. Egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés: biotechnológiai, talajjavítás, társadalomtudományi. Egyéb emberierőforrás-ellátás, -gazdálkodás. Szociális ellátás. Felsőfokú oktatás.
Vörös és Habl Holz Kft.
Faanyagkereskedelem.
Szentmihályi Tiszafa Bt.
Erdészeti szaporítóanyagok termelése: Populus x canescens, P. tremula, P. nigra és dísznövények.
Erdőgazdálkodásra jogosult erdészeti szakirányító vállalkozások
Az Agrárminisztériummal és a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályával együttműködve, a piaci szereplők közreműködésével folyamatosan bővül a rendszerünkben elérhető erdőgazdálkodásra jogosult erdészeti szakirányító vállalkozások köre. Jelenleg: 62 vállalkozás
Erdészeti szakirányító vállalkozások
Az Agrárminisztériummal és a Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztályával együttműködve, a piaci szereplők közreműködésével folyamatosan bővül a rendszerünkben elérhető erdészeti szakirányító vállalkozások köre. Jelenleg: 129 vállalkozás
Fűrészüzemek Magyarországon
A közelmúltban bevezetett új tevékenységi kód alapján egyszerűbb lett kilistázni a Magyarországon működő fűrészüzemeket. Jelenleg: 190 cég
Jelentkezzen Ön is a FATUDAKOZÓ-ba! MOST!

Üzleti KERESLETEK a FATUDAKOZÓn

(a teljesség igénye nélkül… – Az eredeti hirdetések további adatokat is tartalmazhatnak!)

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. pályakezdő erdőmérnököt keres, gyakornoki állásba.
Az önéletrajzokat a kaegrt@kaeg.hu e-mail címre várjuk 2021. november 30-ig. További részletek a… (2021-11-16)

A SEFAG Zrt Barcsi Erdészete (7570 Barcs Bajcsy-Zsilinszky utca 1.) kerületvezető erdész munkatársat keres. Jelentkezési határidő: 2021. november 25.
Munkavégzés helye: Barcs és környéke
FELADATOK:

  • erdészkerület erdőművelési, fahasználati feladatainak irányítása, ellenőrzése;
  • erdőőrzési, tulajdonvédelmi feladatok ellátása;
  • esetenként vadgazdálkodási, vadásztatási feladatok végzése;
  • kapcsolattartás a feladatok elvégzéséért felelős vállalkozói körrel;
  • készletkezelés, elvégzett feladatok dokumentálása, igazolása.
    … (2021-11-16)

Cser rönköt vesz üzemünk kamion tételben. Hossz:fix 2,5m, minőség: A/B ,30cm+ (2021-11-11)

Ausztriából hozzánk érkezett megkeresésben akác karó gyártóival keresik a kapcsolatot (legfőbb méret: 1200x22x22 mm). _ Minden olyan vállalkozásnak szívesen elküldjük a jelzett levelet, amely KÉRI EZT ÉS AZ ELMÚLT HETEKBEN frissítette cégadatait a FATUDAKOZÓban (az ehhez szükséges belépési kódokat kérésre természetesen elküldjük). _ A jelentkezésben kérjük az EUTR technikai azonosítót is feltüntetni! (2021-11-03)

Üzemünk folyamatosan vásárol vörös tölgyrönköt. Minőség 2,5m-től,26cm+,A/B (2021-10-27)

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. kerületvezető erdészt és beosztott erdészt keres a Gúthi, illetve a Debreceni Erdészethez. Az alkalmazásnál előnyt jelent: szakmai tapasztalat, alföldi erdőgazdálkodásban szerzett tapasztalat, vadászati affinitás, idegennyelv-ismeret. A részletekről Hidas Tibor erdőgazdálkodási osztályvezető ad tájékoztatást,… (2021-10-20)

Vasúti talpfák gyártására keressük partnereket, hosszútávra. Fafajok: Kocsányos és Kocsánytalan Tölgy, Bükk. Keresztmetszeti méret: 160x260mm, hossz: 2600-5800mm között. Várom jelentkezését! (2021-10-20)

A Pilisi Parkerdő pályázatot hirdet erdőgondnoki pozíció betöltésére. A munkavégzés helye az erdőgazdaság Gödöllői Erdészetének Galgamácsai Erdőgondnoksága.
A munkakör betöltéséhez pályázati feltételek:
szükséges képesítés: okleveles erdőmérnök
szükséges gyakorlat: legalább 2 éves erdőgazdálkodói munkatapasztalat, szakmai gyakorlat: erdőművelési és fahasználati tervek elkészítése, terepi munkák szervezése és irányítása erdőművelésben és fakitermelésben.
érvényes „B” kategóriájú vezetői engedély
egyéb ismeretek:
általános számítástechnikai ismeretek (MS Word, Excel),
ESZR felhasználói szintű ismeret,
TERI, ETA ismeret,
középfokú nyelvvizsga (angol/ német)
A motivációs levéllel kiegészített fényképes önéletrajzot a titkarsag@pprt.hu emailcímen fogadja a Pilisi Parkerdő. A pályázat leadási határideje: 2021. október 30. (2021-10-19)

ADJA FEL ÖN IS DÍJMENTES APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!

szerk: Tóth János – FATUDAKOZÓ/FATÁJ

Kapcsolódó:
FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-10-20

FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-09-30

FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-08-09

FATUDAKOZÓ aktuális hírei – 2021-04-28

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pusztító vihar Kanadában

Következő cikk

Trófeaszemle Tamásiban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések