FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

MyForest – Erdőt, bolygót, együtt!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy a Szarvasgede 3, és a Csécse telepítésünk tegnap sikeresen lezajlott! Az erdőültetés első kivitelével Szarvasgedén végeztünk, és Csécsén is közel 2/3-nyi részt sikerült beültetni, hála annak a sok-sok önkéntesnek, aki eljött!

Nem gondoltuk volna, de végül közel 120-an voltunk a két területen, köszönhetően ez sok mindenkinek, akiket lejjebb mindjárt felsorolunk. De előtte a tények: 4,3 hektár tölgy és egyéb vegyeslomb telepítés, Szarvasgedén makk és dióvetéssel, Csécsén csemeteültetéssel.

Mivel a csemeték ültetése jóval nehezebb munka, a gedei területen végzők még át is jöttek a csécseieknek besegíteni, így jutottunk váratlanul nagy eredményhez. Aki ott volt, megtanulta, hogyan kell ültetni a makkot, a feketediót, és hogy mit kell csinálni az erdészeti csemetékkel, hogyan kell megfelelő lyukat ásni az ékásóval (már akinek jutott ékásó, hiszen néhányotoknak a karólyuk ásó jutott csak, amivel bizony nehezebb volt a menet, de még így is könnyebb, mint egy „sima” ásóval).

Jó hangulatú, kellemesen fárasztó nap volt, vidám, dinamikus csapatokkal, és ez az egész egy nagyon szép, nyugalmas környezetben.

És akkor a köszönetek. Hát először is Csikász Gábornak, aki meg tudta szervezni az önkénteseket, mind a magánembereket, mind a céges csapatokat, hogy ki, hova menjen, hányra, mikor és hol lesz eligazítás, elképesztő munka volt. Másrészt azt is tudni kell, hogy ékásónk azért volt ilyen sok, mert Gábor az édesapjával, aki kovácsmester, elkészített 16 öntöttvas ékásót, és így már a legtöbb párosnak sokkal könnyebb dolga volt: hatalmas köszönet Gábor apukájának is! Köszönjük minden önkéntesnek, aki egyedül, párban, családjával, barátokkal kijött, és a hideg, nyirkos idő ellenére (szó szerint) keményen állta a sarat, reméljük, hogy mindenki jól kidolgozta magát, és nagy alvás volt utána, mert az biztos, hogy kellemesen kifáradtatok.

És köszönet a cégeknek, akik immár jelentős számban jöttek önkéntes dolgozóikkal, így a Deloitte-nak, az UpScale-nek (http://www.upscale.hu/), a Starbucks Magyarország-nak, a Wagner Solar Hungária Kft.-nek, és még két nappal korábban a Procter and Gamble Magyarorszag munkatársainak. Mindenki nagy, és hasznos munkát végzett, büszkék vagyunk ezekre a cégekre is!

Előre a további erdőkért!
Erdőt, bolygót, együtt!

forrás: MyForest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Életfa = kötődés a szülőhelyhez

Következő cikk

A legkisebb IKEA bolt Ausztriában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések