FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Építkezz környezetbarát módon

Green eco house environmental background for future residential building plot

Hogyan csökkenthetjük az épületek hatását a környezetre? Ehhez segít az LCA Center Egyesület által koordinált IS-SusCon (Spread of Innovative Solution for SUStainable CONstruction) nemzetközi Erasmus+ projekt. Fő célja az egyelőre inkább az üzleti életben elterjedt életciklus-szemléletű gondolkodás megismertetése a szakemberek mellett a lakosság körében is.

Az építőanyagok kiválasztása, beépítése általában elsősorban műszaki, gazdasági és esztétikai szempontok alapján történik. Ugyanakkor egyre kevésbé hagyható figyelmen kívül azok környezetre és egészségre gyakorolt hatása.

Az épített környezet védelme érdekében, a tudatos tervezés és kivitelezés során az energiaráfordítás, újrahasznosíthatóság és hulladékkezelés ismeretei elengedhetetlenné váltak.

A projekt keretében elkészült egy olyan webapplikáció, amivel megtervezhetjük környezetbarát szerkezetekkel a házunkat.

A projekt eredményei:

– a fenntartható építészeti megoldásokról szóló, érthető és könnyen kezelhető oktatási anyag és mellékletei,
– az építőanyagok összehasonlítását segítő web applikáció,
– kvízjáték (mobil applikáció), a projekt eredmények elérhetőek és letölthetők angol, finn, olasz és magyar nyelven is a projekt honlapjáról: http://howtobuildgreen.eu/hu

Célközönség

A fő célcsoport a polgári lakosság, a fiatal felnőttek, akik érdeklődnek az építőipari események és weboldalak iránt, az utca embere, aki házépítésben vagy felújításban érdekelt. Személyes kapcsolatteremtés a különböző szervezetek képviselőivel, pl .: helyi önkormányzatok, kamarák, civil szervezetek és tervezők a legfontosabb érdekelt felek feltérképezésével, akik részt vehetnek a környezettudatosság kialakításában.

Projekt partnerek:
– LCA Center – Magyar Életciklus-elemzők Szakmai Egyesülete (koordinátor),
– ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft,
– ECOINNOVAZIONE SRL (Olaszország),
– BIONOVA LTD (Finnország).

Projekt ismertető leaflet: http://howtobuildgreen.eu/images/leaflet_en.pdf

A projekt az Európai Unió ERASMUS+ Stratégiai Partnerség programjának No 2019-1-HU01-KA204-61230. támogatásával valósult meg

forrás: HowToBuildGreen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vadhúst adományozott a VADEX

Következő cikk

Díjazott faipari vállalkozások



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések