FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Floridában erdősít az IKEA

Az Ingka Investments, a legnagyobb IKEA kiskereskedelmi vállalatot képviselő Ingka Group befektetési ága ma bejelentette, hogy a felelős erdőgazdálkodás iránti hosszú távú elkötelezettségének részeként 1321 hektár földterületet vásárolt Floridában.

A Tupelo Honey nevű befektetési ingatlan két földterületből áll Gulf és Liberty megyékben, az Apalachicola folyó közelében, amelyeket egy folyamatban lévő erdősítési projekthez használnak majd, új erdőterületeket hozva létre fák ültetésével olyan területeken, ahol korábban nem voltak fák.

Az új erdők támogatni fogják a biológiai sokféleség növekedését, segítenek biztosítani a fenntartható fatermelést a felelősen kezelt erdőkből, és helyreállítják a 2018 októberében a Michael hurrikán által megrongált területeket. A projekt a földterület telepítésre való előkészítésével kezdődik, beleértve a vihar által megrongált területekről a törmelék eltakarítását és a felhagyott legelők helyreállítását. Ezt követően a birtokot helyi fajok keverékével fogják beültetni, elsősorban Floridai hosszútűs fenyővel (Pinus palustris). A 40 éves ciklus első fordulójában legalább 650 000 új fát ültetnek el.

“Örömmel bővítjük erdészeti portfóliónkat az Egyesült Államokban, és ez bizonyítja az Ingka Group hosszú távú elkötelezettségét a felelős erdőgazdálkodásba való befektetés iránt. A Tupelo Honey felvásárlása fantasztikus lehetőség arra, hogy bemutassuk az Ingka Investments által minden ingatlanunkban alkalmazott felelős erdőgazdálkodási megközelítést: gondoskodunk a környezetről és a bolygóról, a helyi közösség igényeit hosszú távú, fenntartható gazdálkodással elégítjük ki” – mondta Krister Mattsson, az Ingka Investments ügyvezető igazgatója.

A hosszútűs fenyő, amely az új erdő nagy részét fogja alkotni, kulcsfontosságú faj, amely számos veszélyeztetett és veszélyeztetett növény és állat, köztük a hörcsögteknősök, a szürkéshátú hörcsögbékák, a fenyőkígyók és a vörösgömbölyű harkályok élőhelyét biztosítja. A hosszútűs fenyő továbbá sok más fafajnál ellenállóbb az éghajlatváltozás hatásaival szemben, beleértve az erdőtüzekkel szembeni ellenállóképességet is.

“Az újraerdősítés és az erdősítés mind része az éghajlatváltozás megoldásának, és az erdősítési üzletág – a kopár, erdőtlen földek megvásárlása és átalakítása csemeték ültetésével, amelyekből végül kifejlett fák lesznek – hosszú távú befektetés, amely megszilárdítja üzletünket, miközben az erdők növekedése során a CO2 elnyelése révén pozitívan befolyásolja az éghajlatot” – magyarázza Mattsson.

2020 szeptembere és 2021 augusztusa között az Ingka Investments 600 000 facsemetét ültetett el és 480 hektárt erdősített az Egyesült Államokban, világszerte pedig közel hétmillió facsemetét ültetett el. Annak garantálása érdekében, hogy erdőgazdálkodásuk megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és társadalmi normáknak, az Ingka Investments összes erdejét az Forest Stewardship Council (FSC) auditálja és tanúsítja.

Az elmúlt néhány évben az Ingka Investments fokozott figyelmet fordított az új-zélandi, lettországi és észtországi erdősítésre. Az befektetési alap jelenleg összesen mintegy 250 000 hektár erdőterület tulajdonosa és kezelője az Egyesült Államokban, Új-Zélandon és Európában (Észtország, Lettország, Litvánia és Románia)*.

Az Ingka Investments floridai akvizíciója az Ingka Group amerikai erdőterületekre vonatkozó összes befektetésére épül, amelyek Délkelet-Georgia (11 000 hektár), Dél-Karolina (17 000 hektár), Alabama (29 000 hektár), Oklahoma (18 000 hektár) és Texas (59 000 hektár) területén találhatók.

Az adásvételi szerződés (PSA) aláírása megtörtént, és a végleges zárás (a vételár átutalása) 2021. december 22-én megtörtént.

szerk: Tóth János, forrás: INGKA Investments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Rekord eredményeket ért el a JYSK Magyarország

Következő cikk

Ősborókás a főváros közelében



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések