FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fából épült töltőállomás Londonban

Az elektromos meghajtású járművek piaci részesedése világszerte folyamatosan növekszik. Ezért a londoni Fulham kerületben egy hagyományos Shell töltőállomást úgynevezett “EV Hub”-á, azaz elektromos autók töltőállomásává alakítottak át.

Az “EV Hub” az első a maga nemében az Egyesült Királyságban, és 10 nagy teljesítményű, fedett töltőponttal rendelkezik.

A tetőszerkezethez 50 m3 időjárásálló vörösfenyő RR-fát és körülbelül 60 m² LVL faanyagot használtak. A két tető közül a nagyobbik 8 tengelyes és vízszintes irányban 22 m hosszú. A kisebb, szemközti tetőszerkezet 4 tengelyes és körülbelül 10 m hosszú. A két tetőre fotovoltaikus (PV) paneleket szereltek, amelyek mintegy 7 m magasra nyúlnak ki, így biztosítva, hogy a töltési folyamatot kizárólag megújuló villamos energia táplálja.

Az alappontokban a ragasztott gerendák tartóit a talajba betonozott, rozsdamentes acélból készült hornyolt lemezekkel rögzítették. A rendszert a keresztlemezes faelemek merevítik. A teljes faszerkezetet mindössze néhány nap alatt össze lehetett szerelni, mivel az egyes tengelyeket már a gyárban előre gyártották, és teljes egészében az építkezés helyszínére szállították. Ez biztosította a hatékony helyszíni összeszerelést. A hivatalos megnyitóra 2022. január 13-án került sor.

forrás: HessTimberLimitless

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyógyítás a természettel - orvosi beutaló az erdőbe

Következő cikk

Interforst - az erdészet jövője



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések