FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Korszerű építő faanyagok (CLT, KVH, BSH) alkalmazása

A keresztrétegelt faanyag (CLT), a hossztoldott építőfa (KVH) és a rétegelt-ragasztott fagerenda (BSH) alkalmazása esetén a tömör fa elemek természetes életérzést biztosítanak ( műanyag párazáró rétegek nélkül is), ugyanakkor magas energiahatékonyságot kínálnak. Az építkezés gyorsasága is verhetetlen: egy családi ház 1-2 munkanap alatt esőállóan felállítható.

A paneles falak = vázszerkezetes falak a leggyakrabban alkalmazott falszerkezetek Közép-Európában a faépítésben. A paneles építésű falak nem csak a teherátadás szempontjából nagyon anyagtakarékosak, hanem magas hőszigeteléssel is nagyon költséghatékonyra tervezhetők.

A favázas építés egyszerű, és más épületrendszerekhez képest költséghatékony módszer a saját otthon felépítésére, természetes szigetelésekkel kiegészítve pl. ESB, gipszrost és farost. A favázas falak egészségesebb szigetelőanyagai a farost szigetelőanyagok.Az egyéni, természetes élettér, mint elvonulás és pihenőhely irányába mutató tendencia a jövőben is felértékelődik.

forrás: Katonás József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Zöld Forrás Pályázat

Következő cikk

Pályázat az agrárágazati civil szervezeteknek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések