FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Stora Enso minden oroszországi termelését és értékesítését leállítja

A Stora Enso ma bejelentette, hogy az Ukrajnában zajló invázió miatt további intézkedésig leállítja a termelést és az értékesítést Oroszországban.

A Stora Enso három hullámpapír csomagolóanyag-gyárral és két fűrészüzemmel rendelkezik Oroszországban, amelyekben mintegy 1.100 ember dolgozik. A vállalat emellett leállítja az Oroszországba irányuló és az onnan érkező összes exportot és importot. A más forrásokból származó alapanyagok elérhetőségének biztosítására enyhítési tervet aktiváltak.

“Az ukrajnai háború elfogadhatatlan, és mi teljes mértékben támogatunk minden szankciót. Most minden figyelmünket ügyfeleink támogatására és munkatársaink jólétére összpontosítjuk” – mondta Annica Bresky, elnök-vezérigazgató.

A Stora Enso oroszországi eladásai a csoport teljes bevételének mintegy 3%-át teszik ki. A Stora Enso árbevételére és EBIT-ére gyakorolt hatás nem jelentős.

Forrás: ipwonline.de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ukrán-orosz viszály hatása gazdaságunkra

Következő cikk

Újabb szankciók Fehéroroszország ellen



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések