FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA UK újra nyereséges

A svéd bútoripari óriás IKEA brit részlege bevételnövekedést könyvelhetett el és 2017-óta most lett újra nyereséges. A 2021. augusztus 31-én zárult évre vonatkozó legutóbbi beszámolója szerint a teljes árbevétel 2,7%-kal, 1,954 milliárd fontra (kb. 901 milliárd forintnyi forgalom) nőtt a 2020-as 1,9 milliárd fontról, ami 50,9 millió fontos növekedést jelent.

A bruttó nyereség 584,3 millió fontra nőtt az előző évi 515,7 millió fontról, míg az adózás előtti nyereség 62,3 millió fontot eredményezett, visszatérve a pozitív tartományba az előző évi 27,3 millió fontos veszteséghez képest.

Az IKEA a jelentésében azt állította, hogy a vásárlók körében “hatalmas étvágyat” látott arra, hogy korszerűsítsék életterüket, ami alaposan fellendítette az eladásokat.

“2021 sorsdöntő év volt a jobb IKEA megteremtése felé vezető utunkon – amely elérhetőbbé, megfizethetőbbé és fenntarthatóbbá vált. Az összetartozás kultúrája, a változások agilis megközelítése, valamint a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére irányuló törekvéseknek köszönhetően az IKEA UK 2017 óta először tért vissza a működési nyereséghez, a 2021-es év kihívásai ellenére, a folyamatos áruházbezárásokkal és a folyamatos gazdasági bizonytalansággal együtt” – mondta az IKEA.

Az IKEA jobb otthon stratégiájának részeként a 2021. májusában indított Buyback programja keretében az Egyesült Királyságban mintegy 18 000, Írországban pedig 470 bútordarabot vásárolt vissza és értékesített tovább vásárlóitól.

szerk: Tóth János, forrás: BigFurniture

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Holz-Handwerk - Irány Nürnberg!

Következő cikk

Sikeres FAMASZ konferencia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Mesterember leszek – kárpitos

Felvételről megtekinthető Mesterember leszek 2024.04.20-i adása! A kollégáink és tanulónk bemutatja a kárpitos szakmai szépségét, hasznosságát, szerteágazó jelenlétét…