FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA UK újra nyereséges

A svéd bútoripari óriás IKEA brit részlege bevételnövekedést könyvelhetett el és 2017-óta most lett újra nyereséges. A 2021. augusztus 31-én zárult évre vonatkozó legutóbbi beszámolója szerint a teljes árbevétel 2,7%-kal, 1,954 milliárd fontra (kb. 901 milliárd forintnyi forgalom) nőtt a 2020-as 1,9 milliárd fontról, ami 50,9 millió fontos növekedést jelent.

A bruttó nyereség 584,3 millió fontra nőtt az előző évi 515,7 millió fontról, míg az adózás előtti nyereség 62,3 millió fontot eredményezett, visszatérve a pozitív tartományba az előző évi 27,3 millió fontos veszteséghez képest.

Az IKEA a jelentésében azt állította, hogy a vásárlók körében “hatalmas étvágyat” látott arra, hogy korszerűsítsék életterüket, ami alaposan fellendítette az eladásokat.

“2021 sorsdöntő év volt a jobb IKEA megteremtése felé vezető utunkon – amely elérhetőbbé, megfizethetőbbé és fenntarthatóbbá vált. Az összetartozás kultúrája, a változások agilis megközelítése, valamint a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére irányuló törekvéseknek köszönhetően az IKEA UK 2017 óta először tért vissza a működési nyereséghez, a 2021-es év kihívásai ellenére, a folyamatos áruházbezárásokkal és a folyamatos gazdasági bizonytalansággal együtt” – mondta az IKEA.

Az IKEA jobb otthon stratégiájának részeként a 2021. májusában indított Buyback programja keretében az Egyesült Királyságban mintegy 18 000, Írországban pedig 470 bútordarabot vásárolt vissza és értékesített tovább vásárlóitól.

szerk: Tóth János, forrás: BigFurniture

Előző cikk

Holz-Handwerk - Irány Nürnberg!

Következő cikk

Sikeres FAMASZ konferenciaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

ÉKM lesz az ÉBM

Az Építési és Beruházási Minisztérium 2022. decemberétől Építési és Közlekedési Minisztérium elnevezéssel működik tovább. Lázár János építési és…
Total
0
Share