FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA leépítés orosz és fehérorosz piacokon

Az Inter IKEA Group és az Ingka Group most úgy döntött, hogy új szakaszba lép, és tovább csökkenti az IKEA üzletágat Oroszországban és Fehéroroszországban.

Az ukrajnai háború már eddig is szörnyű hatással volt nagyon sok ember életére. Ez egy emberi tragédia, amely továbbra is hatással van az emberekre és a közösségekre.

Március 3-án az Inter IKEA Group és az Ingka Group bejelentette, hogy az ukrajnai háború következményeként szünetelteti az IKEA tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban. Azóta kiemelt fontosságú a munkatársak támogatásának és biztonságának megteremtése, és a vállalatcsoportok minden munkatársuk számára 6 havi fizetést, valamint alapvető juttatásokat tudtak garantálni.

Sajnos a körülmények nem javultak, és a pusztító háború folytatódik. A vállalkozások és az ellátási láncok az egész világon súlyosan érintettek, és nem látjuk, hogy a működés egyhamar újraindulhatna.

Ennek következtében az Inter IKEA Group és az Ingka Group most úgy döntött, hogy tovább csökkenti az IKEA üzletágat Oroszországban és Fehéroroszországban.

- Az IKEA kiskereskedelmi üzletága mindkét országban továbbra is szünetel, és a munkaerő létszámát csökkentik, ami kb. 15000 munkatársat érint. A leépítési folyamatban az Ingka Csoport azt tervezi, hogy eladja oroszországi lakberendezési készleteit. 
- Az Inter IKEA tulajdonában lévő oroszországi Ipari üzletág csökkenti a munkaerőt, és mind a négy gyár számára megkezdi az új tulajdonos keresését.
- Az IKEA-termékek importja és exportja Oroszországba és Fehéroroszországba, illetve Oroszországból szintén szünetel. Az Inter IKEA tulajdonában lévő két beszerzési és logisztikai iroda Moszkvában és Minszkben végleg bezár.

Ez a folyamat jelenleg is zajlik, és minden intézkedést és döntést az IKEA értékei és a munkatársaink legjobb tudásunk szerinti támogatása vezérel majd.

szerk: Tóth János, forrás: Inter IKEA Group / INGKA Group

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Bondor Antal 90 éves

Következő cikk

Japán fa-önellátottsága 50 év óta először haladja meg a 40%-ot



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Mesterember leszek – kárpitos

Felvételről megtekinthető Mesterember leszek 2024.04.20-i adása! A kollégáink és tanulónk bemutatja a kárpitos szakmai szépségét, hasznosságát, szerteágazó jelenlétét…