FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő- és bozóttűz Hargita megyében

Harmadik napja küzdenek a bozóttűzzel a Hargita megyei Gyergyóvárhegy közelében, a mintegy tíz hektárt beborító tűz megfékezésén továbbra is a maroshévízi hivatásos és a környékbeli önkéntes tűzoltók, valamint az állami erdészet munkatársai dolgoznak.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu arról tájékoztatott, hogy hétfőn több mint húsz tűzoltó – maroshévízi hivatásosok és várhegyi önkéntesek –, valamint az erdészet dolgozói próbálták lokalizálni és eloltani a tüzet. Mintegy tíz hektáron ég a száraz növényzet, csemeték és fatörmelék.

A helyzet azért kockázatos, mert erős szél fúj a környéken és fennáll a veszélye, hogy a lángok átterjednek a közeli erdőre. A hétfőről keddre virradó éjszaka az erdészet dolgozói felügyelték a helyszínt, kedd reggel pedig a maroshévízi tűzoltók újra kiszálltak a helyszínre, abban a reményben, hogy sikerül felszámolniuk a tűzfészkeket.

forrás: Maszol.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzifa piac Szlovákiában

Következő cikk

Német furnérgyár 4 napos munkahétre váltStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Ernszt Tamás [46]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy kollégánk, barátunk, Ernszt Tamás, a Zalaerdő Zrt. vadászati és halászati előadója életének 46. életévében…
Tovább

MTA ETB újjáalakult

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának mandátuma 2023. év végével lejár, ezért az ősz során választásokra került sor, aminek…