FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő- és bozóttűz Hargita megyében

Harmadik napja küzdenek a bozóttűzzel a Hargita megyei Gyergyóvárhegy közelében, a mintegy tíz hektárt beborító tűz megfékezésén továbbra is a maroshévízi hivatásos és a környékbeli önkéntes tűzoltók, valamint az állami erdészet munkatársai dolgoznak.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu arról tájékoztatott, hogy hétfőn több mint húsz tűzoltó – maroshévízi hivatásosok és várhegyi önkéntesek –, valamint az erdészet dolgozói próbálták lokalizálni és eloltani a tüzet. Mintegy tíz hektáron ég a száraz növényzet, csemeték és fatörmelék.

A helyzet azért kockázatos, mert erős szél fúj a környéken és fennáll a veszélye, hogy a lángok átterjednek a közeli erdőre. A hétfőről keddre virradó éjszaka az erdészet dolgozói felügyelték a helyszínt, kedd reggel pedig a maroshévízi tűzoltók újra kiszálltak a helyszínre, abban a reményben, hogy sikerül felszámolniuk a tűzfészkeket.

forrás: Maszol.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzifa piac Szlovákiában

Következő cikk

Német furnérgyár 4 napos munkahétre vált



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…