FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Climate Action Awards

A Life Terra nemzetközi faültető szervezet 10 olyan személyt díjazott, akik az elmúlt évben aktívan közreműködtek a szervezet klímaváltozás-elleni küzdelmében, szervezve a közvetlen környezetük faültető aktivitását.

Az éghajlatváltozás elleni fellépés fontosabb, mint valaha. Az éghajlatváltozás nem várat magára, és minél több érdemi cselekvésre van szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük az emberiség egyik legnagyobb kihívását.

A Life Terra Európa egyik legnagyobb éghajlat-politikai kezdeményezése. 8 ország 15 tapasztalt szervezetét tömöríti, és az újonnan létrehozott Life Terra alapítvány vezeti. Ezt a projektet 7 millió eurós támogatásban részesítette a Life program, amelyet a konzorcium indító pénzként használ fel a kezdeményezés térképre helyezéséhez.

A Life Terra akciókat támogató legelkötelezettebb és legaktívabb résztvevők elismerése és köszönetnyilvánítása érdekében a Life Terra idén első alkalommal rendezte meg a Life Terra Klíma Díjak 2021-2022 elnevezésű díjátadót. Mert nélkülük nem tartanánk ott, ahol jelenleg tartunk.

Szeretnénk bemutatni az első kiadás 10 nyertesét:

  1. Eri Papadeli, mint a legaktívabb Life Terra-vezető

Eri Papadeli biológiatanár a középiskolai oktatásban. Érdeklődik a környezeti nevelés iránt, és részt vett különböző klímával kapcsolatos konferenciákon, workshopokon és szemináriumokon, például az “Ecomobility” görög nemzeti projektben.

Terra Leader-ként aktívan részt vett több ültetésben, hálózatából más pedagógusokat és biológusokat is bevont a projektbe, és kapcsolatba hozott minket a nyugat-macedóniai regionális oktatási igazgatóval, aminek eredményeképpen 20 iskolai ültetés valósult meg a régióban. Egy igazi Terra Leader!

  1. Lisa Pallante, a legaktívabb iskolai ültetésért

Lisa Pallante az olaszországi Chieti régióban található Tormareccio P. Borrelli Általános Iskolában dolgozik az iskola tanáraként. Intézménye aktívan részt vett az ország különböző éghajlati kezdeményezéseiben, például a “Festa dell’albero”, az országos faünnep legutóbbi kiadásában.

Az Intézet a Nemzeti Erdészeti Testület projektjével együttműködve fákat is ültetett: “Egy fa a jövőért a Life Terra projekt keretében”. Ezekkel az akciókkal a tanulók és a tanárok a tanév során a környezeti kérdésekről és a közjavak védelméről tanultak. Csak így tovább!

  1. Jarno de Wolf, mint a legaktívabb Life Terra misszió tanár

Jarno de Wolf a hollandiai Utrechtben található Jenaplan Wittevrouwen iskola általános iskolai tanára. Idén alkalmazta osztályában a Terra Missiont, a 8-14 éves diákok számára készült interaktív környezeti nevelési programot, amelyet a Life Terra egyik kedvezményezettje, a Gynzy fejlesztett ki az UB és az EUN közreműködésével.

A diákok olyan fenntarthatósági témákkal ismerkedtek meg, mint az éghajlatváltozás, az energia, a hulladék vagy a körforgásos gazdaság, az iskolában és azon kívül is, fákat ültetve a Griftsteede Városi Gazdasággal együttműködve. Ezenkívül Jarno közreműködött a Terra Mission videójának elkészítésében, amely segít nekünk abban, hogy nagy ismertségre tegyünk szert, és felhívjuk a figyelmet a környezeti nevelés fontosságára. Köszönjük az elkötelezettségét!

  1. Nicola van Heesch van Zyl, mint a leghatékonyabb üzleti partner

Nicola van Heesch, mint az EY London EMEIA Delivery Leader – EY Ripples részlegének vezetője, az egész szervezet számára kézzelfoghatóvá és kézzelfoghatóvá tesz a fenntarthatóságért. Tavaly az EY partnereit arra ösztönözték, hogy az EMEIA Vezetői Csúcstalálkozójukon vállalják, hogy új fákat ültetnek. Több mint 85 000 fa ültetésére tettek ígéretet 25 országban, ami bizonyította az EY elkötelezettségét a természet helyreállítására irányuló projektek iránt, és fordulópontot jelentett a Life Terra számára.

Nicola víziójának köszönhetően ez a globális együttműködés valósággá vált, és az EY csapatai az elmúlt szezonban közösen ültettek fákat Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Írországban és Máltán; ezzel nagyszerű láthatóságot biztosítva számunkra, ugyanakkor hozzájárulva a helyi éghajlatvédelmi intézkedésekhez és pozitív hatást gyakorolva a helyi közösségekre.

  1. José de la Uz, mint a közszféra legelkötelezettebb képviselője

José de la Uz a spanyolországi Madrid melletti Las Rozas település polgármestere. Az ő részvételének és elkötelezettségének köszönhetően Las Rozas önkormányzata tavaly Spanyolország legnagyobb rendezvényét tartotta, ahol több mint 3500 polgár gyűlt össze, hogy 4000 őshonos fát és cserjét ültessenek el az El Lazarejo természeti területen.

Ez az ültetés nemcsak ahhoz járult hozzá, hogy Las Rozas egy kicsit zöldebbé váljon, hanem a környék lakóinak és a közszférának a figyelmét is felhívta a klímavédelmi intézkedések fontosságára, és arra, hogyan lehet ezt helyi összefogással elérni.

  1. William Laufs, a legnagyobb ültetési esemény megszervezéséért

William Laufs, a C&A Iberia vezérigazgatója, vállalatával aktívan részt vett két ültetési projektben, az egyikben Vigóban (Spanyolország), a másikban Lisszabonban (Portugália), amely az ügyfeleket, alkalmazottakat és üzleti partnereket vonta be a helyi éghajlatvédelmi akciókba.

De nem csak ebben. Az a tény, hogy a C&A beleegyezett abba, hogy a rendezvénybe kulturális komponenst (helyi zene, helyi ételek) is beiktassunk, és hogy sikerült megnyernünk a portugáliai holland nagykövet érdeklődését, hogy részt vegyen az eseményen, felejthetetlenné tette ezt a napot, és nagy hatást gyakorolt a közösségi médiában és a helyi sajtóban. William és csapata kézzelfoghatóvá tette a fenntarthatóságot a C&A-n belül, és reméljük, hogy továbbra is együtt fejlődhetünk!

  1. Jörg Deselaers, mint a leginkább támogató földtulajdonos

A Stift Ehreshoven kurátoraként dolgozó Jörg Deselaers több mint 1500 hektár erdőt kezel fenntartható módon. Elképzelése és elkötelezettsége az erdők diverzifikálása és az éghajlatváltozás hatásainak való ellenállóbbá tétele iránt segít abban, hogy sikerre vigyük Európa első klímaerdőjét.

Az első németországi “Klimawald” (klímaerdő) nagy érdeklődést váltott ki a német és más európai földtulajdonosok körében, és döntő lépés lesz a kontinens egészségesebb erdeinek jövőbeli növekedése szempontjából.

  1. Nico Rosberg, mint a legnagyobb hatású fenntarthatósági vállalkozó

Nico Rosberg egy német-finn származású korábbi autóversenyző, aki erősen elkötelezett a fenntarthatóság iránt. Az Extreme-E bajnoksággal vállalta, hogy a Life Terra céggel együttműködve kompenzálja a versenyzésükkel kapcsolatos összes kibocsátást. A Rosberg X Racing összefogott, hogy a spanyolországi Aragóniában lévő egyik versenyhelyszínükön ültessenek, és most 2022-ben egy sokkal nagyobb akciót ismételnek meg Szardínián. Ez nemcsak a figyelemfelkeltéshez járult hozzá, és nagy hatást váltott ki a közösségi médiában, hanem más érdekelt feleket is arra ösztönzött, hogy tegyenek egy lépéssel tovább az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Most egy sokkal nagyobb projektet fogunk megismételni Szardínián 2022-ben.

  1. Guillermo Hinojos, mint a legtöbbet részt vevő faültető partner

Az ASES Ecological and Sustainable Services vezérigazgatójaként Guillermo Hinojos az egyik legbevonhatóbb faültetési partner volt a vállalatával. Csapatának részvétele a legutóbbi, Ardèche-i ültetési projektünkben nagy sikert aratott, és segít a Life Terra-nak a francia piac megerősítésében.

Továbbá megalapította a NatCoin-t, egy új fenntartható kriptopénzt, amely reményeink szerint segíteni fogja a természet helyreállítási projektek finanszírozását és népszerűsítését Franciaországban és Európa többi részén.

  1. Wouter Onis, mint a legaktívabb Crowdfunder (támogatást, finanszírozást biztosító)

Wouter Onis, a Mach3Builders alapítója és vezérigazgatója nagy elkötelezettségről tett tanúbizonyságot a Life Terra ültetési projektek finanszírozásának segítése terén. Cégével együtt részt vettek két ültetési eseményen, és létrehozták a 10k Challenge-et, amelynek célja egy 10 000 fából álló erdő létrehozása Hollandiában.

Ezen felül a Mach3Builders egy hackathonon részt vett a Plant-it-forward eszköz létrehozásában, amely segít a Life Terra-nak az elültetett fák örökbefogadásában. Köszönjük a csapatnak a bizalmat és a cég részvételét!

Minden győztes egy FSC tanúsított fából készült díjat és a nevével ellátott élő fácskát kapott egy katalóniai élelmiszer-erdőben. Rendkívül hálásak vagyunk minden erőfeszítésükért és elkötelezettségükért az éghajlatvédelmi intézkedések és a Life Terra tevékenységének támogatása iránt.

Gratulálunk minden nyertesnek, és ültessünk együtt!

szerk: Tóth János, forrás: LifeTerra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Megújult vizes élőhely a Gödöllői-dombságban

Következő cikk

Kína új Nagy Fala fákból készül



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések