FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fapadlók alátétanyagai

Az Európai Parketta Szövetség (FEP) műszaki közleményt készített Alátétanyagok fapadlóburkolatok alatt – Többrétegű parkettaelemek és fafurnér padlóburkolatok – Vizsgálati szabványok és teljesítménymutatók címmel.

A FEP Műszaki Bizottsága által kidolgozott műszaki, vizsgálati szabványok és teljesítménymutatók mostantól angol, francia és német nyelven is elérhetőek.

Úszó fapadlóburkolatok lerakásakor az aljzat és a fapadlóburkolat közé egy alátétréteget helyeznek. Ez az alátétréteg számos célt szolgál. Ez az irányelv nem vonatkozik a ragasztott padlóburkolatokra.
Egyrészt az alátétréteg biztosítja a fapadlóburkolat úszó beépítését, ugyanakkor hosszú távon védi a padlót és meghosszabbítja annak élettartamát.

Általánosságban elmondható, hogy a teljes padlóburkolati rendszernek – más szóval a fa padlóburkolat és az aljzat kombinációjának – meg kell felelnie a felhasználó által támasztott követelményeknek.

Az országspecifikus jogi előírások kötelező érvényűek, és azokat mindenkor be kell tartani.

Ez a műszaki közlemény kiemeli a meglévő alkalmazásorientált követelményeket és a műszaki teljesítménymutatókat annak értékelésére, hogy az alátétréteg milyen mértékben felel meg ezeknek a követelményeknek.

szerk/ford. Tóth János, forrás: FEP 12-06

Előző cikk

Faanyaglogisztika 4.0

Következő cikk

Faültetések Dunaújvárosban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…