FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Superbrands 2022

2022-ben tizennyolcadik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands díjakat, a Business Superbrands díjas márkák pedig tizenötödik alkalommal részesültek díjazásban a Budapest Music Centerben november végén tartott ünnepi gálaesten.

Márkát építeni, márkastratégiát kialakítani sokféleképpen lehet, de még a legfelkészültebb piaci szereplők is szívesen keresnek valamilyen visszaigazolást tevékenységüknek. Ilyen elismerés a világ több mint 90 országában működő Superbrands díj, amelyik értékmérő mind a marketing- és kommunikációs szakma, mind a nagyközönség számára.

2022-ben mintegy 500 fogyasztói márka és 500 üzleti márka szerepelt sikerrel a kiválasztásban, és érdemelte ki a Superbrands és a Business Superbrands címet a kimagasló márkaminőség és a márkaépítésbe fektetett munka elismeréseként.

A Superbrands azon díjak egyike, amely összeköti a múltat a jövővel: az elmúlt évek sikereinek értékelésével kitünteti a jelent, ezáltal további kimagasló márkatevékenységre sarkall. A márkatulajdonosokat folyamatos aktivitásra készteti, mellyel, évről évre, újra meg újra bizonyítani kívánják úgy maguknak, mint a környezetük számára, hogy jó úton járnak, céljaikat, és azok elérése érdekében tett erőfeszítéseiket értékelik, és elismerik.

„A minket körülvevő versenyben a márkáknak, a használóknak, üzleti partnereknek időről időre szükségük van valamiféle megerősítésre. A „jó úton járás” kommunikációjához, a fogyasztók pozitív megerősítéséhez a Superbrands díj nagyban hozzájárul. A Superbrands elnyerése egy világos üzenet a környezet felé, hogy az adott márkában továbbra is meg lehet bízni, és ezt egy szakmai grémium is elismeri és tanúsítja. Ugyanakkor a díj elnyerése jó kommunikációs lehetőséget teremt az üzleti partnerek felé is, és a pozitív tartalmú üzenethez további, mindkét fél – úgy a márkatulajdonos, mint a potenciális márkahasználó – számára releváns információk kapcsolhatók. Ezzel egyszerre tudunk hasznos információkat küldeni célcsoportunknak, és tovább haladni a kívánatos imázs irányába.”Dr. Totth Gedeon a BGE tanára, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagja, a Business Superbrands Szakértői Bizottság elnöke.

A Superbrands Program 2004 óta hazánkban is évről évre mérlegre teszi a márkákat, a díjazást öt évvel később az üzleti márkákra is kiterjesztették a Business Superbrands minősítés bevezetésével.
A márkák kiválasztásánál kiindulópont az országos védjegyadatbázis, üzleti márkák esetén a Bisnode céginformációs adatbázis, emellett online kutatás és egyéb adatgyűjtés is segíti a jól teljesítő márkák felkutatását. A pénzügyi eredmények és az erős reputáció mellett a márkákat a független, marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló Superbrands Szakértői Bizottságok is értékelik. A Superbrands Szakértői Bizottságok hétfokú skálán pontozzák a márkák teljesítményét, az alábbi szempontokat alapján: a márka tradíciója, történelme, piaci szereplése, a márka reputációja, a vállalat goodwillje, etikai megítélése, közismertsége, tudatos innovációja, márkastratégiája. A zsűritagok pontjainak összegzése után áll fel az a sorrend, amely szerint az egyes kategóriák legjobbjaiból Superbrandsek lesznek.

A Superbrands 2022 díjazotjai. / A Business Superbrands 2022 díjazottjai.

FAGOSZ/FATÁJ kiemelt partnerek a Business Superbrands 2022 díjazottjai között

forrás: Superbrands

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vérteserdő újabb Superbrands díja

Következő cikk

Amerikai favágók boldogsága



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések