FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A STIHL egy kerttechnikai cég felvásárlásával erősíti pozícióit

A saját területén nagy szakmai tapasztalattal rendelkező Mogatec felvásárlása a STIHL számára lehetővé teszi pozíciójának megerősítését, különösen az akkumulátorok piacán.

A STIHL Csoport 75,1 százalékos többségi részesedést szerzett a modern kerttechnikára specializálódott Mogatec GmbH-ban, így a németországi drebach-i székhelyű vállalat többségi tulajdonosává vált. A STIHL tervei szerint a következő néhány évben több szakaszban folytatják a Mogatec felvásárlását. A lépés nem meglepő a szegmens számára, hiszen ez a két vállalat közötti hosszú és szoros kapcsolat, közös fejlesztő- és gyártótevékenység eredményeként született meg.

Dr. Nikolas Stihl, a STIHL Csoport tanácsadó testületének és felügyelő bizottságának elnöke úgy fogalmazott: örül, hogy a Mogatec a közel harminc éves közös munka után immár hivatalosan is családi vállalkozásuk részévé vált. Meglátása szerint ez lehetővé teszi, hogy a STIHL, mint kerti- és elektromos szerszámokat gyártó vállalat, tovább bővítse fejlesztési és gyártási szakértelmét, különösen az akkumulátorok piacán.

Kíváncsian tekintenek a közös jövő felé – balról jobbra: Erik Jachmann (Mogatec részvényese), Martin Schwarz (STIHL igazgatósági tagja), valamint Alexander Gränitz és Tobias Wetzel (Mogatec ügyvezető igazgatói)

Martin Schwarz, a STIHL Csoport igazgatóságának gyártásért és anyagokért felelős tagja hozzáteszi: a Mogatec alkalmazottjait egy következő logikus lépéssel integrálják, így nemzetközi hálózatuk azon túl, hogy tovább erősödik, még nagyobb növekedési potenciálra tehet szert többek között Németországban, azon belül is a szász tartományban.

A Mogatec részvényese, Erik Jachmann hangsúlyozta: a két vállalat között régóta fennálló kapcsolat és nagy bizalom van. Meglátása szerint családi tulajdonban lévő, globális piacvezető vállalaként a STIHL olyan értékeket képvisel, amelyek tökéletesen illeszkednek a Mogatec-éhez, így a kialakult helyzet ideális a jövőre nézve.

A családi tulajdonban lévő STIHL Csoport 75,1 százalékos többségi részesedést szerzett a Mogatec GmbH-ban. A lépést a két vállalat közötti hosszú ideje fennálló, szoros kapcsolat előzte meg.

A Mogatec ügyvezető igazgatói, Tobias Wetzel és Alexander Gränitz kiemelték, integrációjuk egy új fejezet kezdete a Mogatec több mint harminc éves sikertörténetében. Hozzáfűzték: a STIHL pedig, mint vezető globális szereplő, hosszú távon is lendületet tud adni a drebach-i telephelynek, amely a működését tekintve függetlenként tevékenykedik tovább a két ügyvezető igazgató közös irányítása mellett.

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1971 óta a STIHL a világ legkeresettebb láncfűrész márkája. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát.

A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel.

A Mogatec-ről

A Mogatec GmbH a modern kerttechnológia specialistája. 1992-ben alapították, kezdetben csupán tizenöt főt foglalkoztattak, ma négyszázharminc munkavállaló dolgozik a németországi Drebachban található központban. A gyár elsősorban erőátvitelhez, tengelykapcsolók gyártásához, vágórendszerekhez állít elő alkatrészeket, valamint elektromos és akkumulátoros kerti szerszámokat is készít. A Mogatec 2021-ben körülbelül százmillió eurós bevételt generált.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!

(x) Andreas Stihl Kft.

Előző cikk

Városfásítás Zalaegerszegen

Következő cikk

Szociális tűzifaprogram Somogyban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések