FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Testközelben a STIHL világújdonságai

Több év kényszerű kihagyás után idén két nagyszabású szakmai rendezvényen mutatja be legújabb, már Magyarországon is elérhető termékeit a STIHL. Január 25-étől 28-áig az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon, míg február 9. és 12. között a FeHoVa vadászati vásáron debütál a hazai nagyközönség számára a világ legerősebb akkumulátoros motorfűrésze, az MSA300, és egy teljesen új termékcsalád is helyet kap a népszerű, közkedvelt eszközök mellett.

Dinamikusan bővülő termékpaletta

Az elmúlt időszakban jelentősen kiszélesedett a STIHL akkumulátoros gépeinek kompaktkategóriás termékkínálata, amiből többet is közelről vehetnek szemügyre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba ellátogató érdeklődők.

A STIHL kiállítási területén ott lesz a nagy vágáserejű, csendes működésű, speciális késekkel szerelt HSA 60 akkumulátoros sövénynyíró, ami mellett bemutatkozik a HSA 100 típus is, aminek elődje a már jól ismert HSA 86. Az új gép viszont már forgatható hátsó kengyellel érhető el.

De helyet kap a két rendezvényen a karcsú kialakítású, kényelmes, ergonomikusan kiegyensúlyozott BGA 60 fúvógép is. A robotporszívókat a STIHL iMOW 5 képviseli, méghozzá a gyártó Disc Cut nyírórendszerével és 28 centiméteres vágásszélességgel.

Mindezek mellett a SEA 20 akkumulátoros kézi porszívó is először mutatkozik be a magyarországi nagyközönség előtt. A 10 V-os eszköz könnyű, ergonomikus, ugyanakkor rendkívül erős. A STIHL lítium-ion akkumulátorának köszönhetően vezeték nélkül, csendesen, kompromisszummentesen használható – akár a traktorban, kombájnban vagy a terepjáróban.

Új termékcsalád érkezik

A legjelentősebb újdonság azonban a STIHL vízszivattyúi, amiket WP néven vezetnek be a piacra az angol kifejezést alapul véve: Water Pump. A WP 300-as 37 köbméter/óra, a WP 600-as 63 köbméter/óra, míg a WP 900-as 94 köbméter/óra teljesítményre képes.

A könnyen kezelhető, robusztus szerkezetű, magas minőségű és nagy teljesítményű gépek a mezőgazdasági termelők és vadgazdálkodók számára is rendkívül hasznosak lesznek, így nem véletlen, hogy a STIHL standján is kiemelt helyet kapnak.

A világ legerősebb motorfűrésze

Immár Magyarországra is megérkezett a STIHL MSA 300 akkumulátoros motorfűrész, aminek maximális láncsebessége 30 m/s, a teljesítménye pedig 3 kW. Ez nagyjából megegyezik a népszerű MS 261 benzines fűrész erejével. A gép használható a kert- és tájépítésben, ácsmunkákhoz, erdészeti feladatok elvégzéséhez, de hasznos eszköz lehet az önkormányzatoknál is, nem beszélve a mezőgazdasági termelőkről és vadgazdálkodókról, ha a terepen csendes munkavégzésre van szükség.

A géphez tartozik az AL 500 gyorstöltő készülék, valamint az AP 500 S akkumulátor, ami a fűrész kiemelkedő teljesítményét szavatolja. Az új energiaforrást mind az AGROmashEXPO, mind a FeHoVa kiállításokon megismerhetik az érdeklődők.

Keresse a STIHL termékeit január 25. és 28. között az AGROmashEXPO mezőgazdasági gépkiállításon az A pavilon 203B standján, valamint február 9. és 12. között a FeHoVa vadászati vásáron az A pavilon 308B területén.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!

(x) Andreas Stihl Kft.

Előző cikk

Már az erdőgazdálkodók is lekérdezhetők az EUTR keresőben

Következő cikk

Készházak - robbanásszerű terjedés várható



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdészeti nyomtatványok PDF-ben

A Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztálya a weboldalukon elérhető erdészeti nyomtatványokat – a felhasználók kérése, munkájának segítése érdekében…