FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari képzés Békéscsabán

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola már megkezdte beiskolázási, pályaorientációs programjait. Lestyánné Hricsovinyi Juliannával, a tagintézmény igazgatójával a képzésekről, lehetőségekről beszélgettünk.

A Kós Károly tagintézményben két formában zajlik a képzés, amire várják a most nyolcadikos diákok jelentkezését. Technikusi és szakképző iskolai típusú képzés érhető el, az első öt évfolyamos és érettségivel, valamint szakmai végzettséggel zárul, a második három éves, a végén szakmai végzettséget kap a diák. Az iskola indít továbbá egy szakképzést elősegítő orientációs évfolyamot is. Ez azon tanulóknak lehet hasznos, akik még nem döntötték el, mely ágazat, szakma áll hozzájuk a legközelebb.

Technikumi képzést terveznek gazdálkodás és menedzsment ágazatban (Vállalkozási ügyviteli ügyintéző), szépészet ágazatban (Fodrász; Kozmetikus technikus; Kéz- és lábápoló technikus), fa- és bútoripar ágazatban (Faipari technikus), kreatív ágazatban (Fotográfus – kreatív fotográfus), illetve oktatás ágazatban (Oktatási szakasszisztens).

Szakképző iskolai képzések indulnak építőipar ágazatban (Ács; Burkoló; Kőműves; Festő-mázoló-tapétázó; Szárazépítő), fa- és bútoripar ágazatban (Asztalos; Kárpitos), specializált gép- és járműgyártás ágazatban (Járműfényező) és kreatív ágazatban (Divatszabó).

Az igazgató megosztotta, hogy a képzéseik versenyképes szakmát adnak a fiataloknak, rendszeresen előfordul, hogy egy cég kifejezetten a náluk végzett diákokat szeretné alkalmazni. A szakmai sikerek mellett nagyon büszke a kiváló, sorra dobogós eredményt elérő tanulókra is. A tehetséggondozásra, valamint a lemaradt diákok felzárkóztatására is komoly hangsúlyt fektetnek az intézményben. Részben ennek is köszönhetőek a kiemelkedő versenyeredmények.

Az intézmény több nyílt napra várja még az érdeklődőket: 2022. október 24-én, november 21-én és december 12-én.

Az igazgatóval készült teljes interjút itt meghallgathatják.

forrás: KörösHírcentrum 10-23

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzifacsalókat talált a Bors

Következő cikk

Teraszépítők találkoztak HamburgbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések