FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tiszta udvar, rendes műhely

A műhelyek tisztán tartása, takarítása az egyik legfontosabb nem termelő tevékenység egy asztalos életében. A rendezett környezet nemcsak az esztétika miatt lényeges, de munkavédelmi szempontból is kiemelt jelentőséggel bír. A STIHL elektromos és akkumulátoros eszközeivel szerencsére a takarítás gyerekjáték, így az gyorsan, hatékonyan elvégezhető akár egy hosszú műszak után, de akár aközben többször is.

PORSZÍVÓK A PROFIKNAK

A STIHL több porszívótípust is kínál a professzionális felhasználóknak – legyen szó műhelyekről, lakásokról vagy éppen ipari létesítményekről. A kiváló minőségű tartozékok választéka rendkívül széles, aminek köszönhetően a gépek alkalmazási területei sokrétűek. Míg a legkisebb, SE 33 jelzésű porszívó 210 mbar maximális vákuumra és 3600 liter/perc szívásra képes, addig az SE 133 ME neve mellé már a 250 mbar és a 4500 liter/perc került.

A legegyszerűbb típus, a STIHL SE 33 porszívó száraz vagy nedves felületek tisztításához is kiváló választás lehet. A padlótisztító szívófej átkapcsolható, míg a szívócső átcsatlakoztatásával a fúvófunkció is elérhető. A 2 méter hosszú szívócső az ergonomikus munkavégzéshez két részből áll. A gépen tárolható alapfelszereltségű tartozékok között találjuk a hézagtisztító szívófejet és a padlótisztító szívófejet is. A STIHL csúcskategóriás SE 133 ME típusa nagy teljesítményű száraz-nedves porszívó kapcsolóautomatikával rendelkezik. Besorolása M porosztályú. A porszívók szűrőmechanizmusai különböző mértékben alkalmasak a porszemcsék kiválasztására, ezért nem mindegy, hogy a felhasználók milyen gépet választanak. A veszélyes porszemcséket három osztályba sorolják, a fűrészpor a középső, M kategóriába tartozik, így a STIHL eszköze különösen ajánlott az asztalos műhelyekbe, hiszen az nem juttatja vissza a levegőbe az egészségre káros anyagot. Mindez a nano-bevonattal ellátott speciális szűrőnek és a speciális porzsáknak köszönhető. A gépen egyébként a szívóerő fokozatmentesen szabályozható, a szűrő pedig automatikus tisztítási funkcióval rendelkezik, amely garantálja a folyamatos szívóerőt és a szűrő hosszú élettartamát.

A STIHL porszívója ráadásul elektromos szerszámokhoz is csatlakoztatható egy adapter segítségével, tehát fúrás, fűrészelés, vágás közben eleve csökkenthetjük a szálló fűrészpor mennyiségét. Különösen komfortos megoldás az elektromos eszközök univerzális szívógéphez történő csatlakoztatása, a gépet ugyanis az elektromos eszközön keresztül automatikusan lehet ki- és bekapcsolni.

AKKUMULÁTOROS KÉZIPORSZÍVÓ

Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik a STIHL egyik legújabb fejlesztése, a SEA 20 akkumulátoros kézi porszívó. A 10,8 V-os eszköz könnyű, ergonomikus, ugyanakkor rendkívül erős. A STIHL lítium-ion akkumulátorának köszönhetően vezeték nélkül, csendesen, kompromisszum-mentesen használható. A fejlesztők arra is figyeltek, hogy a jobb és balkezesek egyaránt kényelmesen használhassák. Az indítógomb a puha markolaton helyezkedik el, a reteszelő megoldás pedig lehetővé teszi a folyamatos működést a kar nyomva tartása nélkül is.

A szívófúvóka fölött a rugalmas, visszacsapó szelep megbízhatóan tartja a gyűjtőedényben a felszívott szennyeződést, fűrészport, így az a munka befejezésekor, felfüggesztésekor nem hullik vissza a megtisztított felületre. A tartály ürítéséhez és tisztításához egyetlen mozdulattal eltávolítható a gyűjtőedény. A kétfokozatú szűrőrendszer kiváló teljesítményt szavatol, miközben könnyen tisztítható, így újra felhasználható.

A STIHL SEA 20 sokoldalú felhasználhatóságát biztosítják a különböző adapterek, amelyek segítségével akár szűk helyeken is felszívható a fűrészpor és egyéb szennyeződés. A mindössze 1,1 kilogramm súlyú kézi porszívó üzemideje 14 perc, ami egy műhely apróbb takarítási munkálataihoz elegendő.

HA A MŰHELYEN KÍVÜL KELL TAKARÍTANI…

Bár a STIHL lombfúvója és magasnyomású mosója belső takarítási munkákra nem ajánlott, a szabadtéri, fedett vagy fedetlen munkaterületen hatalmas segítséget jelentenek. A csendes, károsanyag-kibocsátás nélküli és hatékony akkumulátoros lombfúvókkal könnyedén portalaníthatunk nagyobb felületeket is anélkül, hogy hosszú percekig kellene sepregetni a betont, közben tologatni az eszközöket, bútorokat. Ezt a feladatot már a STIHL „hobbikategóriás” BGA 45 típusa is tökéletesen elvégzi. A mindössze 2,2 kilogramm súlyú, kézreálló, beépített akkumulátoros fúvógép kerek fúvófejjel rendelkezik, hangnyomásszintje pedig mindössze 76 dB. A beépített akkumulátornak köszönhetően a gép súlyeloszlása ideális, és a formatervezésnek köszönhetően nagy mozgási szabadságot biztosít munkavégzés közben. A LED töltöttségjelzőről könnyen leolvasható az akkumulátor állapota, és a fények a töltési folyamatról is tájékoztatják a felhasználót. A puha, gumírozott markolat kellemes és biztonságos fogást eredményez.

A STIHL hidegvizes magasnyomású mosói szintén széles választékban érhetőek el. A beépített tisztítószer-tartállyal és -adagolóval, acélszál-erősítésű tömlővel, csavarodásmentes csatlakozóval, valamint nyomás- és mennyiségszabályozóval ellátott tisztítóberendezések szinte mindent képesek megtisztítani.

(x) Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Zöld fordulatra felkészülni!

Következő cikk

Fotópályázatot hirdet a Mecsekerdő!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések