FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Városfásítás Zalaegerszegen

Sajtóbejárás keretében mutatták be a Gébárti-tó kemping felőli partján lezajlott fatelepítést. A 100 őshonos fa elültetése Zalaegerszeg legnagyobb foglalkoztatója, a Flex Foundation alapítványa és a Zrinszki Alapítvány összefogásának eredményeképpen valósult meg, illeszkedve a város önkormányzatának 18 pontos hosszú távú klímavédelmi stratégiájához.

Erről szólt a helyszínen, a Gébárti szabadidőközpont területén Balaicz Zoltán polgármester, kiemelve azt, hogy a 2024-re tervezett 5000 új fa helyett már 9330-nál tartanak, ami a vállalkozások, cégek, civil szervezetek, közösségek csatlakozásának is köszönhető. A városrész önkormányzati képviselője, Németh Gábor örvendetesnek nevezte, hogy Zalaegerszeg pihenőövezete tetszetős és egészséges környezetet biztosít, ahol a látogatók is vigyáznak a természetes tópart és a körülötte lévő ligetek tisztaságára. A Flex Foundation 4 millió forintot meghaladó támogatásával és a Zrinszki Alapítvány önkénteseinek munkájával 100 darab Magyarországon őshonos fa növekszik a területen, ezt az eredményt közös sikernek nevezte Bajor László, a Flex regionális HR-igazgatója, hozzátéve, a vállalat a világ minden pontján, ahol jelen van, kiveszi a részét a környezetvédelmi akciókból. Zalaegerszeg kiemelt vállalategységnek számít a Flex számára, ezért is tartják fontosnak az önkormányzat törekvéseihez való együttműködő felcsatlakozást. Zrinszki Mónika az együttműködő alapítvány nevében emlékeztetett a Parkerdőben a közreműködésükkel elültetett 6700 facsemetére, ami jelzi korábbi elkötelezettségüket a faültetési program mellett.

A Flex Foundation 2002-ben alapított alapítványa adományozási stratégiája az ENSZ fenntartható fejlődési céljai közül négyhez igazodik: a jó egészség és jólét, a tisztességes munka és gazdasági növekedés, a felelős fogyasztás és termelés, valamint az éghajlatváltozás elleni fellépés. Hasonló összefogással, a Zöld Zalaegerszegért Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület segítségével, 2,6 millió forint Flex támogatással valósult megy 2020-ban 50 fa elültetése a zalaegerszegi két gyáregységet összekötő kerékpárút mentén. 

forrás: ZAOL 04-04

Előző cikk

SUMAL rendszer fejlesztése

Következő cikk

A STIHL egy kerttechnikai cég felvásárlásával erősíti pozícióit



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések